Rijsel

Prijs € 15,95

Uitverkocht

J. Yperman

Paperback | Maart 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Grauwe industriestad of indrukwekkend openluchtmuseum? Lille (Rijsel in het Vlaams) ontpopt zich de laatste tot een waar bezoekersparadijs. Niet voor niets was Rijsel in 2004 Europese cultuurhoofdstad. De indrukwekkende citadel, de typische Rijselse bouwstijl, het oude standscentrum Vieux Lille, het futuristische Euralilleproject… Hoewel deze oude Vlaamse stad net over de grens met België ligt, blijft de hoofdstad van Noord-Frankrijk voor velen onterecht onbekend terrein. Met Jan Yperman verken je de bijzondere geschiedenis van Rijsel, de originele mix van historische en hedendaagse architectuur, de prachtige musea, sfeervolle bistro’s en exclusieve winkels. Hij kiest niet voor platgetreden paden, maar neemt je mee. Naar Wazemmes en Moulins bijvoorbeeld, schitterende multiculturele wijken uit de negentiende eeuw. En naar Tourcoing en Roubaix: oude textielsteden in de buurt die net als Rijsel een metamorfose doormaken. Tien gedetailleerde wandelingen brengen je in het centrum en in alle uithoeken van het bruisende Rijsel. De praktische informatie, handige plattegronden, nuttige tips en exclusieve kleurenfoto’s maken van dit boek de ideale reisgids om de sta te doorkruisen en echt te leren kennen. Bonne route!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Yperman
Uitgever
Davidsfonds
ISBN
9789058264466
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
186

Beschrijving

Grauwe industriestad of indrukwekkend openluchtmuseum? Lille (Rijsel in het Vlaams) ontpopt zich de laatste tot een waar bezoekersparadijs. Niet voor niets was Rijsel in 2004 Europese cultuurhoofdstad.
De indrukwekkende citadel, de typische Rijselse bouwstijl, het oude standscentrum Vieux Lille, het futuristische Euralilleproject… Hoewel deze oude Vlaamse stad net over de grens met België ligt, blijft de hoofdstad van Noord-Frankrijk voor velen onterecht onbekend terrein.
Met Jan Yperman verken je de bijzondere geschiedenis van Rijsel, de originele mix van historische en hedendaagse architectuur, de prachtige musea, sfeervolle bistro’s en exclusieve winkels. Hij kiest niet voor platgetreden paden, maar neemt je mee. Naar Wazemmes en Moulins bijvoorbeeld, schitterende multiculturele wijken uit de negentiende eeuw. En naar Tourcoing en Roubaix: oude textielsteden in de buurt die net als Rijsel een metamorfose doormaken.
Tien gedetailleerde wandelingen brengen je in het centrum en in alle uithoeken van het bruisende Rijsel. De praktische informatie, handige plattegronden, nuttige tips en exclusieve kleurenfoto’s maken van dit boek de ideale reisgids om de sta te doorkruisen en echt te leren kennen. Bonne route!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Yperman
Uitgever
Davidsfonds
ISBN
9789058264466
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
186

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99