Nigeriaanse toestanden

reis door het meest corrupte land van Afrika

Prijs € 21,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Gerbert van der Aa

Paperback | Januari 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Reis door het meest corrupte land van AfrikaCorruptie is slecht, polygamie is vrouwonvriendelijk en zwarten zijn 'proud to be black'. Toch? Ja, wel volgens ons in het Westen, maar niet volgens de inwoners van Nigeria en andere Afrikaanse landen.Gerbert van der Aa maakte sinds 1989 acht lange reizen door Nigeria - met meer dan 135 miljoen mensen het volkrijkste land van Afrika. In maart en april dit jaar was hij er voor het laatst. Soms reisde hij erheen met het vliegtuig, soms met oude Nederlandse auto's waarmee hij dwars door de Sahara trok om ze aan het eind van de tocht in Afrika te verkopen teneinde de reis te kunnen betalen.De auteur maakt de lezer deelgenoot van zijn hilarische en ontnuchterende avonturen. Hij laat zien dat Nigerianen geen moeite met slavernij hebben, dat de sharia uitermate populair is, dat ook veel christenen de islamitische wet steunen, dat Shell door Nigerianen wordt geïntimideerd en dat veel jonge migranten hun trip naar Europa als een soort ontdekkingsreis zien. In Nigeriaanse toestanden maakt Van der Aa met zijn verrassende verhalen duidelijk dat bijna al onze clichés over Afrika niet kloppen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerbert van der Aa
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046800089
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2005
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
223

Beschrijving

Reis door het meest corrupte land van Afrika

Corruptie is slecht, polygamie is vrouwonvriendelijk en zwarten zijn 'proud to be black'. Toch? Ja, wel volgens ons in het Westen, maar niet volgens de inwoners van Nigeria en andere Afrikaanse landen.

Gerbert van der Aa maakte sinds 1989 acht lange reizen door Nigeria - met meer dan 135 miljoen mensen het volkrijkste land van Afrika. In maart en april dit jaar was hij er voor het laatst. Soms reisde hij erheen met het vliegtuig, soms met oude Nederlandse auto's waarmee hij dwars door de Sahara trok om ze aan het eind van de tocht in Afrika te verkopen teneinde de reis te kunnen betalen.

De auteur maakt de lezer deelgenoot van zijn hilarische en ontnuchterende avonturen. Hij laat zien dat Nigerianen geen moeite met slavernij hebben, dat de sharia uitermate populair is, dat ook veel christenen de islamitische wet steunen, dat Shell door Nigerianen wordt geïntimideerd en dat veel jonge migranten hun trip naar Europa als een soort ontdekkingsreis zien. In Nigeriaanse toestanden maakt Van der Aa met zijn verrassende verhalen duidelijk dat bijna al onze clichés over Afrika niet kloppen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerbert van der Aa
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046800089
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2005
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
223

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99