Malva

Prijs € 21,99

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Hagar Peeters

Paperback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Pablo Neruda was ooit getrouwd met een Nederlandse vrouw. Ze kregen een gehandicapte dochter, Malva, die op achtjarige leeftijd stierf. In een even lyrische als verhalende debuutroman laat Hagar Peeters dit jonge meisje na haar dood de pen oppakken die haar vader bij zijn overlijden uit zijn hand heeft laten glijden.Onverschrokken treedt Malva op als alwetende verteller over haar eigen leven en over dat van haar beroemde vader. Ze draaft op haar paardje over de eeuwige jachtvelden, waar ze zielsverwanten ontmoet bij wie ze een antwoord probeert te vinden op de vraag hoe het kan dat Neruda, de onberispelijke held die opkwam voor de vergetenen en de vertrapten, haar heeft verstoten. Ze vraagt Hagar Peeters, die tot haar elfde door haar vader werd verzwegen, als 'ghost writer' op te treden. Ten tijde van Neruda's dood was Hagars eigen vader als journalist in Santiago de Chile; hij was erbij toen tijdens de begrafenis van Neruda de eerste demonstratie tegen het regime van generaal Pinochet werd gehouden. Zo kruisten de levens van beide vaders elkaar. Met poëtische pen reconstrueert Hagar Peeters op intelligente en speelse wijze het verhaal van een kind dat er niet mocht zijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hagar Peeters
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023492665
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Pablo Neruda was ooit getrouwd met een Nederlandse vrouw. Ze kregen een gehandicapte dochter, Malva, die op achtjarige leeftijd stierf. In een even lyrische als verhalende debuutroman laat Hagar Peeters dit jonge meisje na haar dood de pen oppakken die haar vader bij zijn overlijden uit zijn hand heeft laten glijden.
Onverschrokken treedt Malva op als alwetende verteller over haar eigen leven en over dat van haar beroemde vader. Ze draaft op haar paardje over de eeuwige jachtvelden, waar ze zielsverwanten ontmoet bij wie ze een antwoord probeert te vinden op de vraag hoe het kan dat Neruda, de onberispelijke held die opkwam voor de vergetenen en de vertrapten, haar heeft verstoten. Ze vraagt Hagar Peeters, die tot haar elfde door haar vader werd verzwegen, als 'ghost writer' op te treden. Ten tijde van Neruda's dood was Hagars eigen vader als journalist in Santiago de Chile; hij was erbij toen tijdens de begrafenis van Neruda de eerste demonstratie tegen het regime van generaal Pinochet werd gehouden. Zo kruisten de levens van beide vaders elkaar.
Met poëtische pen reconstrueert Hagar Peeters op intelligente en speelse wijze het verhaal van een kind dat er niet mocht zijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hagar Peeters
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023492665
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99