Lanzarote

Prijs € 19,95

Uitverkocht

e. van der Vliet

Paperback | September 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoewel Lanzarote diverse witte en zwarte stranden heeft gaat de grootste aantrekkingskracht uit van het binnenland. Het eiland is grotendeels bedekt met gestold lavagesteente en zo'n driehonderd vulkaankraters. Grillige vormen en wonderlijke kleuren wisselen elkaar af in een landschap dat een diepe indruk op de bezoeker achterlaat. Ook de invloed van kunstenaar Manrique maakt Lanzarote anders dan andere eilanden. Hij creerde een aantal speelse natuur-kunstobjecten, bezienswaardigheden die het eiland een heel eigen karakter geven. Bovendien, dankzij de inzet van Manrique, ontbreekt hoogbouw vrijwel totaal, staan er nergens reclameborden en zijn huizen en hotels in traditionele stijl gebouwd. Lanzarotes ligging voor de kust van Afrika garandeert een droog en zonnig klimaat waar wandelaars, duikers en fietsers volop van genieten. De wind houdt de temperaturen aangenaam en maakt het eiland ook heel geschikt voor zeilen en (wind)surfen. De combinatie van een paar gezellige maar niet al te drukke badplaatsen, lieflijke dorpen in het binnenland en de bijzondere natuur maken dit vulkaaneiland tot het meest verrassende van de Canarische archipel.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
e. van der Vliet
Uitgever
Elmar B.V., Uitgeverij
ISBN
9789038917016
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
175

Beschrijving

Hoewel Lanzarote diverse witte en zwarte stranden heeft gaat de grootste aantrekkingskracht uit van het binnenland. Het eiland is grotendeels bedekt met gestold lavagesteente en zo'n driehonderd vulkaankraters. Grillige vormen en wonderlijke kleuren wisselen elkaar af in een landschap dat een diepe indruk op de bezoeker achterlaat.
Ook de invloed van kunstenaar Manrique maakt Lanzarote anders dan andere eilanden. Hij creerde een aantal speelse natuur-kunstobjecten, bezienswaardigheden die het eiland een heel eigen karakter geven.

Bovendien, dankzij de inzet van Manrique, ontbreekt hoogbouw vrijwel totaal, staan er nergens reclameborden en zijn huizen en hotels in traditionele stijl gebouwd.
Lanzarotes ligging voor de kust van Afrika garandeert een droog en zonnig klimaat waar wandelaars, duikers en fietsers volop van genieten. De wind houdt de temperaturen aangenaam en maakt het eiland ook heel geschikt voor zeilen en (wind)surfen.
De combinatie van een paar gezellige maar niet al te drukke badplaatsen, lieflijke dorpen in het binnenland en de bijzondere natuur maken dit vulkaaneiland tot het meest verrassende van de Canarische archipel.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
e. van der Vliet
Uitgever
Elmar B.V., Uitgeverij
ISBN
9789038917016
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
175

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99