Gouden handel

roman over de slavernij

Prijs € 24,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Kees Uittenhout

Paperback | November 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Lucas Geluck woont met zijn ouders en zusje in een steeg aan de Middelburgse Dlokhaven. Als op een nacht brand uitbreekt, verliest hij zijn familie. Scheepschirurgijn Van Spilberghen brengt hem naar een weeshuis met de belofte dat hij over drie jaar als zijn assistent mee mag op zijn schip Het Pleyzier.Shala Bachogu leeft in een awi in Angola. Een Ashanti-overvalcommando sleept alle ouderen en jongelingen als slaven mee en laat de 'nutteloze' kinderen achter. Shala komt terecht op een missiepost, waar hij Lucas ontmoet. Als vrienden gaan ze op weg naar Suriname. Als vijanden komen ze er aan.Dochter van suikerplanter Mijntje Hadeweyn heeft een jonge slavin Amada als kindermeisje en de oude slaaf Bfruno als vriend en verhalenverteller. De plantage bezit tachtig slaven en Mijntje beschouwt dit als de gewoonste zaak van haar wereld. Als verpleegster in een veldhospitaal ontmoet ze Lucas.Zo ontspint zich het verhaal waarin een beeld wordt geschetst van de rolllen van Nederland, Curaçao en Suriname in de slavernij. In de drie verhaallijnen wordt deze periode in een geromantiseerde aanpak verbeeld, in haar rauwe koloniale wreedheid en met recht aan de tijdgeest en de historie.Kees Uittenhout is volbloed Hollander. Het kan bijna niet anders of in zijn DNA zijn resten te vinden van voorvaderen die zich met slavenhandel of slavernij hebben beziggehouden. Odet Sleeswijk heeft een Surinaamse vader en een Curaçaose moeder. Het kan haast niet anders of in haar DNA zijn resten te vinden van voorvaderen die als slaven op een MCC-schip naar 'De Wilde Kust' zijn getransporteerd. Vanuit dit gegeven is Gouden Handel geschreven, megt Kees als schrijver en Odet als zijn muze.De Surinaamse schrijfster Cynthia Mc Leod, befaamd om haar kennis van de slavernij en auteur van Hoe duur was de suiker? ontving woensdag 21 november 2012 in Middelburg het eerste exemplaar van Gouden Handel.Op het omslag van Gouden Handel staat een afbeelding van de Gouden Koets.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kees Uittenhout
Uitgever
Conserve, Uitgeverij
ISBN
9789054293392
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

Lucas Geluck woont met zijn ouders en zusje in een steeg aan de Middelburgse Dlokhaven. Als op een nacht brand uitbreekt, verliest hij zijn familie. Scheepschirurgijn Van Spilberghen brengt hem naar een weeshuis met de belofte dat hij over drie jaar als zijn assistent mee mag op zijn schip Het Pleyzier.
Shala Bachogu leeft in een awi in Angola. Een Ashanti-overvalcommando sleept alle ouderen en jongelingen als slaven mee en laat de 'nutteloze' kinderen achter. Shala komt terecht op een missiepost, waar hij Lucas ontmoet. Als vrienden gaan ze op weg naar Suriname. Als vijanden komen ze er aan.
Dochter van suikerplanter Mijntje Hadeweyn heeft een jonge slavin Amada als kindermeisje en de oude slaaf Bfruno als vriend en verhalenverteller. De plantage bezit tachtig slaven en Mijntje beschouwt dit als de gewoonste zaak van haar wereld. Als verpleegster in een veldhospitaal ontmoet ze Lucas.
Zo ontspint zich het verhaal waarin een beeld wordt geschetst van de rolllen van Nederland, Curaçao en Suriname in de slavernij. In de drie verhaallijnen wordt deze periode in een geromantiseerde aanpak verbeeld, in haar rauwe koloniale wreedheid en met recht aan de tijdgeest en de historie.
Kees Uittenhout is volbloed Hollander. Het kan bijna niet anders of in zijn DNA zijn resten te vinden van voorvaderen die zich met slavenhandel of slavernij hebben beziggehouden. Odet Sleeswijk heeft een Surinaamse vader en een Curaçaose moeder. Het kan haast niet anders of in haar DNA zijn resten te vinden van voorvaderen die als slaven op een MCC-schip naar 'De Wilde Kust' zijn getransporteerd. Vanuit dit gegeven is Gouden Handel geschreven, megt Kees als schrijver en Odet als zijn muze.
De Surinaamse schrijfster Cynthia Mc Leod, befaamd om haar kennis van de slavernij en auteur van Hoe duur was de suiker? ontving woensdag 21 november 2012 in Middelburg het eerste exemplaar van Gouden Handel.
Op het omslag van Gouden Handel staat een afbeelding van de Gouden Koets.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kees Uittenhout
Uitgever
Conserve, Uitgeverij
ISBN
9789054293392
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99