Reinventing organizations

Prijs € 34,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Frederic Laloux

Paperback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Onze huidige manier van werken in organisaties lijkt niet meer te voldoen. Onderzoek laat steeds weer zien dat werknemers zich in meerderheid niet werkelijk betrokken voelen bij hun bedrijf. Leraren, dokters en verpleegkundigen voelen zich vaak niet meer thuis in hun werkomgeving. Overheidsinstellingen en non-profitorganisaties streven fraai geformuleerde doelen na, maar toch wordt ook daar het werk dikwijls ervaren als oninteressant en ongeïnspireerd. Aan de top wordt het machtsspel gespeeld en aan de onderkant wordt machteloosheid gevoeld, daar heersen vooral onderlinge competitie en bureaucratie. Eindeloos wordt vergaderd, gereorganiseerd, gecontroleerd en afgerekend. Diep van binnen zouden we liever werken in organisaties die sprankelen en ruimte bieden voor authenticiteit, passie, vervulling en maatschappelijke verantwoordelijkheid. In dit baanbrekende boek laat de auteur zien dat we toe zijn aan een nieuwe ontwikkelingsfase met een nieuwe visie op samenwerking in organisaties. Kunnen we inderdaad komen tot een radicaal nieuwe, meer bezielde manier om onze ondernemingen en instellingen in te richten?Er dient zich inderdaad zo'n manier aan. De auteur heeft een aantal organisaties in uiteenlopende sectoren onderzocht die al enige tijd pionieren met deze benadering: van metaalindustrie tot media, van outdoorkledingfabrikant tot gezondheidszorg en onderwijs. "Reinventing Organizations" is een handboek voor ondernemers, leiders, coaches en adviseurs. Het beschrijft in praktisch detail en met veel voorbeelden hoe kleine, grote en zeer grote organisaties zich in dit nieuwe paradigma met succes kunnen ontwikkelen. Frederic Laloux heeft een MBA van INSEAD. Hij was Associate Partner bij McKinsey & Company, heeft veel gereisd en spreekt vijf talen vloeiend. Hij woont in Brussel en is adviseur en coach voor leiders die zich richten op fundamentele vernieuwingen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frederic Laloux
Uitgever
Het Eerste Huis
ISBN
9789082347708
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
389

Beschrijving

Onze huidige manier van werken in organisaties lijkt niet meer te voldoen. Onderzoek laat steeds weer zien dat werknemers zich in meerderheid niet werkelijk betrokken voelen bij hun bedrijf. Leraren, dokters en verpleegkundigen voelen zich vaak niet meer thuis in hun werkomgeving. Overheidsinstellingen en non-profitorganisaties streven fraai geformuleerde doelen na, maar toch wordt ook daar het werk dikwijls ervaren als oninteressant en ongeïnspireerd. Aan de top wordt het machtsspel gespeeld en aan de onderkant wordt machteloosheid gevoeld, daar heersen vooral onderlinge competitie en bureaucratie. Eindeloos wordt vergaderd, gereorganiseerd, gecontroleerd en afgerekend.
Diep van binnen zouden we liever werken in organisaties die sprankelen en ruimte bieden voor authenticiteit, passie, vervulling en maatschappelijke verantwoordelijkheid. In dit baanbrekende boek laat de auteur zien dat we toe zijn aan een nieuwe ontwikkelingsfase met een nieuwe visie op samenwerking in organisaties. Kunnen we inderdaad komen tot een radicaal nieuwe, meer bezielde manier om onze ondernemingen en instellingen in te richten?
Er dient zich inderdaad zo'n manier aan. De auteur heeft een aantal organisaties in uiteenlopende sectoren onderzocht die al enige tijd pionieren met deze benadering: van metaalindustrie tot media, van outdoorkledingfabrikant tot gezondheidszorg en onderwijs. "Reinventing Organizations" is een handboek voor ondernemers, leiders, coaches en adviseurs. Het beschrijft in praktisch detail en met veel voorbeelden hoe kleine, grote en zeer grote organisaties zich in dit nieuwe paradigma met succes kunnen ontwikkelen.

Frederic Laloux heeft een MBA van INSEAD. Hij was Associate Partner bij McKinsey & Company, heeft veel gereisd en spreekt vijf talen vloeiend. Hij woont in Brussel en is adviseur en coach voor leiders die zich richten op fundamentele vernieuwingen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frederic Laloux
Uitgever
Het Eerste Huis
ISBN
9789082347708
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
389

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99