Regulering van de Nederlandse trustsector

strafrechtelijke handhaving van financiele toezichtwetgeving betreffende trustkantoren

Prijs € 82,00

Niet beschikbaar

M.T. van der Wulp

Hardback | Januari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Strafrechtelijke handhaving van financiële toezichtwetgeving betreffende trustkantorenOp 1 maart 2004 is de Wet toezicht trustkantoren (Wtt) in werking getreden. Doelstelling van deze wet is het bevorderen van de integriteit van het financiële stelsel door middel van regulering van de (Nederlandse) trustsector. Een belangrijk deel van de bestaande gedragsregels in de trustbranche heeft hiermee een wettelijke basis verkregen. Beoogd is een bijdrage te leveren aan het tegengaan van misbruik van trustkantoren. Naast de bestuursrechtelijke handhaving van de Wtt door De Nederlandse Bank, kan deze wet ook strafrechtelijk worden gehandhaafd op basis van de Wet op de Economische Delicten (WED).Regulering van de Nederlandse trustsector behandelt de wijze waarop het misbruik van trustkantoren zich in de praktijk afspeelt en de mate waarin de Nederlandse wetgever de internationale standaarden van regulering en toezicht betreffende trustkantoren heeft geïmplementeerd. Tevens wordt de manier besproken en toegelicht waarop de keuze voor een sanctiestelsel tot stand komt bij de handhaving van financiële wetgeving betreffende trustkantoren, met in het bijzonder bij de handhaving van de Wtt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M.T. van der Wulp
Uitgever
Kerckebosch
ISBN
9789067205382
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
504

Beschrijving

Strafrechtelijke handhaving van financiële toezichtwetgeving betreffende trustkantoren

Op 1 maart 2004 is de Wet toezicht trustkantoren (Wtt) in werking getreden. Doelstelling van deze wet is het bevorderen van de integriteit van het financiële stelsel door middel van regulering van de (Nederlandse) trustsector. Een belangrijk deel van de bestaande gedragsregels in de trustbranche heeft hiermee een wettelijke basis verkregen. Beoogd is een bijdrage te leveren aan het tegengaan van misbruik van trustkantoren. Naast de bestuursrechtelijke handhaving van de Wtt door De Nederlandse Bank, kan deze wet ook strafrechtelijk worden gehandhaafd op basis van de Wet op de Economische Delicten (WED).

Regulering van de Nederlandse trustsector behandelt de wijze waarop het misbruik van trustkantoren zich in de praktijk afspeelt en de mate waarin de Nederlandse wetgever de internationale standaarden van regulering en toezicht betreffende trustkantoren heeft geïmplementeerd. Tevens wordt de manier besproken en toegelicht waarop de keuze voor een sanctiestelsel tot stand komt bij de handhaving van financiële wetgeving betreffende trustkantoren, met in het bijzonder bij de handhaving van de Wtt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M.T. van der Wulp
Uitgever
Kerckebosch
ISBN
9789067205382
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
504

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99