Regievoering zonder macht

Prijs € 32,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Hans Licht

Paperback | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Regievoeren zonder macht: kan dat wel? Het begrip regievoeren wordt steeds vaker gebruikt voor de sturende rol die overheden hebben in de realisatie van beleid in samenwerking met de maatschappij. Regievoeren zonder macht betekent effectief sturen van transities en samenwerkingsverbanden vanuit gelijkwaardigheid. Het is de manier om energie te creëren, zodat mensen met positieve energie samenwerking zoeken voor de gewenste verandering.Dit boek beschrijft verschillende situaties waarin dit sturingsconcept effectief is. De auteur onderbouwt de sturingsfilosofie aan de hand van beproefde theorieën, maar maakt Regievoeren zonder macht vooral praktisch met handreikingen en ervaringen uit de praktijk.Regievoeren zonder macht is geschreven voor mensen die verantwoordelijk zijn voor samenwerking en veranderingen in complexe omgevingen. Mensen die zich realiseren dat er balans moet zijn tussen voortgang en draagvlak. Dit kunnen beleidsmedewerkers, project- en programmamanagers of ketenregisseurs zijn, maar ook de lijnmanager en bestuurder die bewust kiest om niet vanuit de machtspositie te sturen. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de sturing vanuit gelijkwaardigheid, zullen in dit boek veel herkenning vinden en praktische ideeën voor hun aanpak.Hans Licht werkt 30 jaar in het publieke domein. Zijn expertises zijn projectmatig creëren, programmatisch creëren, leiderschap en teamontwikkeling en organisatieontwikkeling.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Licht
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023250258
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Beschrijving

Regievoeren zonder macht: kan dat wel? Het begrip regievoeren wordt steeds vaker gebruikt voor de sturende rol die overheden hebben in de realisatie van beleid in samenwerking met de maatschappij. Regievoeren zonder macht betekent effectief sturen van transities en samenwerkingsverbanden vanuit gelijkwaardigheid. Het is de manier om energie te creëren, zodat mensen met positieve energie samenwerking zoeken voor de gewenste verandering.

Dit boek beschrijft verschillende situaties waarin dit sturingsconcept effectief is. De auteur onderbouwt de sturingsfilosofie aan de hand van beproefde theorieën, maar maakt Regievoeren zonder macht vooral praktisch met handreikingen en ervaringen uit de praktijk.

Regievoeren zonder macht is geschreven voor mensen die verantwoordelijk zijn voor samenwerking en veranderingen in complexe omgevingen. Mensen die zich realiseren dat er balans moet zijn tussen voortgang en draagvlak. Dit kunnen beleidsmedewerkers, project- en programmamanagers of ketenregisseurs zijn, maar ook de lijnmanager en bestuurder die bewust kiest om niet vanuit de machtspositie te sturen. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de sturing vanuit gelijkwaardigheid, zullen in dit boek veel herkenning vinden en praktische ideeën voor hun aanpak.

Hans Licht werkt 30 jaar in het publieke domein. Zijn expertises zijn projectmatig creëren, programmatisch creëren, leiderschap en teamontwikkeling en organisatieontwikkeling.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Licht
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023250258
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99