Regeltechniek

Prijs € 62,50

Niet beschikbaar

J. van Kempen

Paperback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Regeltechniek tref je overal: in huis heb je een temperatuurregeling voor de centrale verwarming en in de industrie worden veel productieprocessen automatisch geregeld. In dit boek komt een brede selectie aan regelingen aan bod. Daarnaast wordt de modellering, de regeltheorie en de simulatie van verschillende regelmogelijkheden besproken. Praktische regelproblemen worden behandeld waarbij de resultaten van verschillende regelmogelijkheden worden vergeleken met behulp van simulaties, praktische experimenten, opdrachten en cases.In het boek zijn cases en opdrachten op genomen die studenten met de meest gebruikte simulatiepaketten (Matlab/Simu link en Lab view) kunnen oplossen. De uitgebreidere wis kundige onderbouwing wordt behandeld in aparte wiskundekaders.Regeltechniek is geschreven voor studenten aan technische opleidingen.Op de bijbehorende website is extra achtergrond materiaal opgenomen, waaronder animaties, simulatiemodellen en links naar internet bronnen. Voor docenten die het boek voor schrijven zijn powerpointpresentaties en uitwerkingen van de vraagstukken beschikbaar.Jos van Kempen is werktuigbouwkundige. In het bedrijfsleven is hij betrokken geweest bij zowel het ontwerp van machines als de bijbehorende besturing. Hij is verbonden aan de Hogeschool Rotterdam, waar hij vakken als productieautomatisering, mechatronica en simulatie geeft. Eerder verscheen van zijn hand het boek Besturingstechniek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. van Kempen
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043018111
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
398

Beschrijving

Regeltechniek tref je overal: in huis heb je een temperatuurregeling voor de centrale verwarming en in de industrie worden veel productieprocessen automatisch geregeld. In dit boek komt een brede selectie aan regelingen aan bod. Daarnaast wordt de modellering, de regeltheorie en de simulatie van verschillende regelmogelijkheden besproken. Praktische regelproblemen worden behandeld waarbij de resultaten van verschillende regelmogelijkheden worden vergeleken met behulp van simulaties, praktische experimenten, opdrachten en cases.

In het boek zijn cases en opdrachten op genomen die studenten met de meest gebruikte simulatiepaketten (Matlab/Simu link en Lab view) kunnen oplossen. De uitgebreidere wis kundige onderbouwing wordt behandeld in aparte wiskundekaders.

Regeltechniek is geschreven voor studenten aan technische opleidingen.

Op de bijbehorende website is extra achtergrond materiaal opgenomen, waaronder animaties, simulatiemodellen en links naar internet bronnen. Voor docenten die het boek voor schrijven zijn powerpointpresentaties en uitwerkingen van de vraagstukken beschikbaar.

Jos van Kempen is werktuigbouwkundige. In het bedrijfsleven is hij betrokken geweest bij zowel het ontwerp van machines als de bijbehorende besturing. Hij is verbonden aan de Hogeschool Rotterdam, waar hij vakken als productieautomatisering, mechatronica en simulatie geeft. Eerder verscheen van zijn hand het boek Besturingstechniek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. van Kempen
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043018111
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
398

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99