Rechtsbronnen en rechtssysteem

Prijs € 29,50

Tijdelijk niet beschikbaar

E. Poortinga

Paperback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Rechtsbronnen en rechtssysteem is geschreven voor eerstejaars-studenten voor het vak Encyclopedie der rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Dit vak staat helemaal aan het begin van de rechtenstudie. Deze tekst is dan ook bedoeld als een allereerste verkenning van het recht in Nederland.De auteur wil met dit boekje enkele handvatten aanreiken voor het in kaart brengen van het Nederlandse recht. Allereerst worden de formele rechtsbronnen behandeld. Aan de hand van hun ontstaansbron kunnen geldende rechtsregels worden geïndentificeerd nog zonder van hun inhoud te hoeven kennisnemen. Wil men vervolgens de inhoud van het recht leren kennen, dan heeft men criteria nodig op grond waarvan die rechtsregels zich laten ordenen. Op deze wijze verkrijgt men zicht op het recht als systeem. In de tekst wordt ingegaan op de betekenis van rechtsbeginselen voor het rechtssysteem. Vervolgens geeft de auteur van hieruit een korte schets van enkele traditionele verdelingen naar de aard van rechtsregels en naar rechtsgebieden. Tenslotte wordt ingegaan op de werking van rechtsregels en kan men kennis nemen van enkele juridische basisnotities zoals rechtsfeit en rechtsgevolg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E. Poortinga
Uitgever
Ars Aequi Libri POD
ISBN
9789069164137
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
79

Beschrijving

Rechtsbronnen en rechtssysteem is geschreven voor eerstejaars-studenten voor het vak Encyclopedie der rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Dit vak staat helemaal aan het begin van de rechtenstudie. Deze tekst is dan ook bedoeld als een allereerste verkenning van het recht in Nederland.
De auteur wil met dit boekje enkele handvatten aanreiken voor het in kaart brengen van het Nederlandse recht. Allereerst worden de formele rechtsbronnen behandeld. Aan de hand van hun ontstaansbron kunnen geldende rechtsregels worden geïndentificeerd nog zonder van hun inhoud te hoeven kennisnemen. Wil men vervolgens de inhoud van het recht leren kennen, dan heeft men criteria nodig op grond waarvan die rechtsregels zich laten ordenen. Op deze wijze verkrijgt men zicht op het recht als systeem. In de tekst wordt ingegaan op de betekenis van rechtsbeginselen voor het rechtssysteem. Vervolgens geeft de auteur van hieruit een korte schets van enkele traditionele verdelingen naar de aard van rechtsregels en naar rechtsgebieden. Tenslotte wordt ingegaan op de werking van rechtsregels en kan men kennis nemen van enkele juridische basisnotities zoals rechtsfeit en rechtsgevolg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E. Poortinga
Uitgever
Ars Aequi Libri POD
ISBN
9789069164137
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
79

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99