Recht van spreken (e-Book)

slachtoffers in het Nederlandse strafproces

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Richard Korver

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ik was oorspronkelijk niet van plan om hier een verklaring af te leggen. Op de eerste zittingsdag herbevestigde de rechtbank het recht van ons, ouders, om namens onze onmondige kinderen het woord te voeren. Toen daarop de reactie van Robert was om de rechtbank te wraken, ervoer ik dat als een ultieme poging om ons, slachtoffers, de mond te snoeren. Ik voelde dat ik niet langer kon zwijgen. - Een ouder uit de Amsterdamse zedenzaak Slachtoffers van ernstige misdrijven zijn in Nederland vrijwel op zichzelf aangewezen. Zij hebben volgens onze wetten en regels nauwelijks iets in te brengen in hun eigen zaak. Daarom nemen slachtoffers, of hun nabestaanden, steeds vaker een advocaat in de arm die hun belangen behartigt. Richard Korver is een van de weinige advocaten die zich bezighoudt met de positie van slachtoffers. Korver staat zowel slachtoffers als verdachten bij, en heeft ruime ervaring met beide kanten van een rechtszaak. In Recht van spreken houdt hij een geëngageerd pleidooi voor de verbetering van de positie van slachtoffers van ernstige misdrijven. Hij signaleert wat er mis is met hun positie in ons wettelijk systeem, maar geeft ook heldere aanbevelingen over hoe het beter kan. In dit boek is bovendien een groot aantal verklaringen opgenomen van slachtoffers en nabestaanden uit verschillende zaken. Hartverscheurend oprecht en vaak zeer lucide geven ze hun mening over de tragedie die hen is overkomen. Hun verhaal, gecombineerd met het soms schrijnende onbegrip aan de kant van de (juridische) professionals zoals Korver dat beschrijft, maakt Recht van spreken tot een uniek en onontkoombaar document.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Richard Korver
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029587020
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2012
Bestandsgrootte
1186490 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Beschrijving

Ik was oorspronkelijk niet van plan om hier een verklaring af te leggen. Op de eerste zittingsdag herbevestigde de rechtbank het recht van ons, ouders, om namens onze onmondige kinderen het woord te voeren. Toen daarop de reactie van Robert was om de rechtbank te wraken, ervoer ik dat als een ultieme poging om ons, slachtoffers, de mond te snoeren. Ik voelde dat ik niet langer kon zwijgen.
- Een ouder uit de Amsterdamse zedenzaak

Slachtoffers van ernstige misdrijven zijn in Nederland vrijwel op zichzelf aangewezen. Zij hebben volgens onze wetten en regels nauwelijks iets in te brengen in hun eigen zaak. Daarom nemen slachtoffers, of hun nabestaanden, steeds vaker een advocaat in de arm die hun belangen behartigt. Richard Korver is een van de weinige advocaten die zich bezighoudt met de positie van slachtoffers. Korver staat zowel slachtoffers als verdachten bij, en heeft ruime ervaring met beide kanten van een rechtszaak. In Recht van spreken houdt hij een geëngageerd pleidooi voor de verbetering van de positie van slachtoffers van ernstige misdrijven. Hij signaleert wat er mis is met hun positie in ons wettelijk systeem, maar geeft ook heldere aanbevelingen over hoe het beter kan.

In dit boek is bovendien een groot aantal verklaringen opgenomen van slachtoffers en nabestaanden uit verschillende zaken. Hartverscheurend oprecht en vaak zeer lucide geven ze hun mening over de tragedie die hen is overkomen. Hun verhaal, gecombineerd met het soms schrijnende onbegrip aan de kant van de (juridische) professionals zoals Korver dat beschrijft, maakt Recht van spreken tot een uniek en onontkoombaar document.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Richard Korver
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029587020
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2012
Bestandsgrootte
1186490 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99