Recht en media

zijn de media een gevaar of een zegen voor het recht?

Prijs € 30,80

Uitverkocht

Paperback | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Over het boek:In deze bundel van het Leidse Mordenate College staat de verwevenheid tussen het recht en de media centraal. Recht en media zijn eenheden die elkaar voortdurend beïnvloeden. Deze interactie vormt aanleiding voor diverse interessante juridische vraagstukken, waarvan een groot aantal in de bijdragen van deze bundel aan bod komt.Dit boek is verschenen naar aanleiding van het congres 'Recht en Media' op 11 mei 2012. Het resultaat is een gevarieerde bundel met interessante bijdragen van professionals en studenten, waarin beoogd wordt vanuit verschillende rechtsgebieden de verwevenheid tussen recht en media te belichten. Onderwerpen als het spanningsveld tussen de social media en privacybescherming, de onschuld-presumptie van verdachten in het strafrecht en de rol van de rechter in het veranderende medialandschap passeren de revue. De media blijken een gevaar én een zegen voor het recht te zijn.Over de auteur(s):Deze uitgave is geredigeerd door Mordenates E.M.T. Huijzer, D.E. Mulder, W.A. Speldenbrink en D.J. Verhey.Zij bevat bijdragen van prof. mr. H.J. Snijders, dr. M. Becker, A. Pouw & N. Reijnen, mr. C.W. Zwaaneveld, prof. mr. L. Moerel, mr. drs. A.M.M. Hendrikx, prof. mr. C.P.M. Cleiren, mr. S.A. Gawronski en mr. F.P.Ölçer.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Maklu, Uitgever
ISBN
9789046606827
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
124

Beschrijving

Over het boek:

In deze bundel van het Leidse Mordenate College staat de verwevenheid tussen het recht en de media centraal. Recht en media zijn eenheden die elkaar voortdurend beïnvloeden. Deze interactie vormt aanleiding voor diverse interessante juridische vraagstukken, waarvan een groot aantal in de bijdragen van deze bundel aan bod komt.

Dit boek is verschenen naar aanleiding van het congres 'Recht en Media' op 11 mei 2012. Het resultaat is een gevarieerde bundel met interessante bijdragen van professionals en studenten, waarin beoogd wordt vanuit verschillende rechtsgebieden de verwevenheid tussen recht en media te belichten. Onderwerpen als het spanningsveld tussen de social media en privacybescherming, de onschuld-presumptie van verdachten in het strafrecht en de rol van de rechter in het veranderende medialandschap passeren de revue. De media blijken een gevaar én een zegen voor het recht te zijn.

Over de auteur(s):
Deze uitgave is geredigeerd door Mordenates E.M.T. Huijzer, D.E. Mulder, W.A. Speldenbrink en D.J. Verhey.
Zij bevat bijdragen van prof. mr. H.J. Snijders, dr. M. Becker, A. Pouw & N. Reijnen, mr. C.W. Zwaaneveld, prof. mr. L. Moerel, mr. drs. A.M.M. Hendrikx, prof. mr. C.P.M. Cleiren, mr. S.A. Gawronski en mr. F.P.Ölçer.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Maklu, Uitgever
ISBN
9789046606827
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
124

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99