Reading the streets

fading city typhography

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Stan Van Steendam, Andreu Balius

Hardback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een persoonlijke kijk op de straattypografie in verschillende Europese steden, van in ex-Sovjetlanden tot in zuiderse oorden. De foto's van letters ademen de sfeer van de stad.Stan Van Steendams obsessie voor straattypografie vertaalde zich in het verledenal in het mooie, gewaardeerde boek Brussels Type.Reading the Streets is het vervolg, waarin Van Steendam ook naar het buitenland trekt met dezelfde missie: hij wil op een intuïtieve manier steden exploreren met als leidraad de typografie op straat; borden met letters die telkens een verhaal vertellen over de rijke geschiedenis van de steden in kwestie.Hij legt de typografische fragmenten die hij ontdekt vast en haalt ze uit hun context; hierdoor krijgen deze soms mooie, soms banale, soms indrukwekkende typografische composities een nieuwe betekenis.Het resultaat zijn persoonlijke beelden, gemaakt met oude analoge fototoestellen die de vergankelijke sfeer van de stad op een doorvoelde en prikkelende manier weten weer te geven.Stan Van Steendam (1985) studeerde grafische vormgeving aan Sint-Lucas in Gent. Typografie is zijn passie. Van Steendam werkt voor verschillende uitgeverijen in binnen- en buitenland en is naast vormgever ook fotograaf en beeldend kunstenaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stan Van Steendam, Andreu Balius
Uitgever
Luster Uitgeverij
ISBN
9789460581496
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Beschrijving

Een persoonlijke kijk op de straattypografie in verschillende Europese steden, van in ex-Sovjetlanden tot in zuiderse oorden. De foto's van letters ademen de sfeer van de stad.

Stan Van Steendams obsessie voor straattypografie vertaalde zich in het verleden
al in het mooie, gewaardeerde boek Brussels Type.
Reading the Streets is het vervolg, waarin Van Steendam ook naar het buitenland trekt met dezelfde missie: hij wil op een intuïtieve manier steden exploreren met als leidraad de typografie op straat; borden met letters die telkens een verhaal vertellen over de rijke geschiedenis van de steden in kwestie.
Hij legt de typografische fragmenten die hij ontdekt vast en haalt ze uit hun context; hierdoor krijgen deze soms mooie, soms banale, soms indrukwekkende typografische composities een nieuwe betekenis.

Het resultaat zijn persoonlijke beelden, gemaakt met oude analoge fototoestellen die de vergankelijke sfeer van de stad op een doorvoelde en prikkelende manier weten weer te geven.

Stan Van Steendam (1985) studeerde grafische vormgeving aan Sint-Lucas in Gent. Typografie is zijn passie. Van Steendam werkt voor verschillende uitgeverijen in binnen- en buitenland en is naast vormgever ook fotograaf en beeldend kunstenaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stan Van Steendam, Andreu Balius
Uitgever
Luster Uitgeverij
ISBN
9789460581496
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99