Ravage

illustre inconnu

Prijs € 33,50

Uitverkocht

Ravage, Job Smeets

Hardback | Mei 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ter gelegenheid van hun grootse overzichtstentoonstelling verschijnt een spectaculair boek over het ontwerpduo Ravage, met heel veel beeld en een scala aan bijdragen die recht doen aan de vele disciplines die door Ravage worden beoefend. Het is lastig hun leven en werk kort te karakteriseren, maar Viktor & Rolf, die december 1992 bij Ravage aan de slag gingen, komen in de buurt:'Het was intrigerend en inspirerend om te zien hoezeer Nol en Clemens gericht waren op de façade: voorwerpen leken antiek maar bleken van dichtbij kartonnen modellen, door Nol met 18e-eeuwse taferelen beschilderd; de ruimte naast het kantoor waar allerlei Ravage-voorwerpen stonden uitgestald leek net een winkel, alleen was hij nooit open; wij werkten aan trendboeken met trends die nooit echt kwamen. Maar wat er àltijd was, was een groot gevoel van joie de vivre: dat voelden we als de deur openging en Nol zwierig ging schilderen, en in vijf minuten de mooiste dingen op papier kreeg, en als Clemens aan de telefoon het ene verhaal na het andere vertelde. Wat we toen nog niet begrepen maar nu wel: Nol en Clemens zijn meester-genieters, met een groot talent om van het leven te genieten.''Ravage, L'Illustre Inconnu' is een prachtig, overweldigend overzicht van het werk van Ravage van de jaren tachtig tot vandaag.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ravage, Job Smeets
Uitgever
Lecturis
ISBN
9789462262133
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Beschrijving

Ter gelegenheid van hun grootse overzichtstentoonstelling verschijnt een spectaculair boek over het ontwerpduo Ravage, met heel veel beeld en een scala aan bijdragen die recht doen aan de vele disciplines die door Ravage worden beoefend. Het is lastig hun leven en werk kort te karakteriseren, maar Viktor & Rolf, die december 1992 bij Ravage aan de slag gingen, komen in de buurt:

'Het was intrigerend en inspirerend om te zien hoezeer Nol en Clemens gericht waren op de façade: voorwerpen leken antiek maar bleken van dichtbij kartonnen modellen, door Nol met 18e-eeuwse taferelen beschilderd; de ruimte naast het kantoor waar allerlei Ravage-voorwerpen stonden uitgestald leek net een winkel, alleen was hij nooit open; wij werkten aan trendboeken met trends die nooit echt kwamen. Maar wat er àltijd was, was een groot gevoel van joie de vivre: dat voelden we als de deur openging en Nol zwierig ging schilderen, en in vijf minuten de mooiste dingen op papier kreeg, en als Clemens aan de telefoon het ene verhaal na het andere vertelde. Wat we toen nog niet begrepen maar nu wel: Nol en Clemens zijn meester-genieters, met een groot talent om van het leven te genieten.'

'Ravage, L'Illustre Inconnu' is een prachtig, overweldigend overzicht van het werk van Ravage van de jaren tachtig tot vandaag.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ravage, Job Smeets
Uitgever
Lecturis
ISBN
9789462262133
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99