Radiotherapie bij de oncologische patiënt

Prijs € 69,95

Niet beschikbaar

Paperback | December 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek beschrijft de mogelijke bestralingsindicaties en -technieken en schetst een beeld van de totale zorg bij de oncologische patiënt op een afdeling radiotherapie. Na een inleidend hoofdstuk over de stralingsbehandeling wordt de bestraling van tumoren in specifieke gebieden besproken. Aan de orde komen: mammacarcinoom, gynaecologische tumoren, urologische tumoren, tumoren van de tractus digestivus, longtumoren, hoofd-halstumoren, neurologische tumoren, hematologische ziektebeelden, sarcomen, huidtumoren, tumoren bij kinderen, en palliatieve radiotherapie.Radiotherapie bij de oncologische patiënt maakt deel uit van de serie Medische beeldvorming en radiotherapie. Behalve als leerboek voor MBB'ers (medisch beeldvormend en bestralingsdeskundigen) is het ook als naslagwerk bij uitstek geschikt voor hen die reeds de (initiële) opleiding hebben afgesloten.Daarnaast is de uitgave een goede introductie voor radiotherapeuten, klinisch fysici en klinisch fysisch medewerkers, al dan niet in opleiding, en anderen die nauw betrokken zijn bij de afdeling radiotherapie. Ook huisartsen en medisch specialisten werkzaam in de oncologie kunnen door bestudering van dit boek hun kennis van de radiotherapie verdiepen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036826112
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2020
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dit boek beschrijft de mogelijke bestralingsindicaties en -technieken en schetst een beeld van de totale zorg bij de oncologische patiënt op een afdeling radiotherapie. 
Na een inleidend hoofdstuk over de stralingsbehandeling wordt de bestraling van tumoren in specifieke gebieden besproken. 
Aan de orde komen: mammacarcinoom, gynaecologische tumoren, urologische tumoren, tumoren van de tractus digestivus, longtumoren, hoofd-halstumoren, neurologische tumoren, hematologische ziektebeelden, sarcomen, huidtumoren, tumoren bij kinderen, en palliatieve radiotherapie.
Radiotherapie bij de oncologische patiënt maakt deel uit van de serie Medische beeldvorming en radiotherapie. Behalve als leerboek voor MBB'ers (medisch beeldvormend en bestralingsdeskundigen) is het ook als naslagwerk bij uitstek geschikt voor hen die reeds de (initiële) opleiding hebben afgesloten.
Daarnaast is de uitgave een goede introductie voor radiotherapeuten, klinisch fysici en klinisch fysisch medewerkers, al dan niet in opleiding, en anderen die nauw betrokken zijn bij de afdeling radiotherapie. Ook huisartsen en medisch specialisten werkzaam in de oncologie kunnen door bestudering van dit boek hun kennis van de radiotherapie verdiepen.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036826112
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2020
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99