Radicale hervorming

Islamitische ethiek en bevrijding

Prijs € 29,90

Niet beschikbaar

Tariq Ramadan

Paperback | Februari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tariq Ramadan is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de hervormingsgezinde islam in het Westen. Vernieuwend aan zijn opvattingen is vooral hoe hij andere moslims aanspoort actief deel te nemen aan het maatschappelijk leven van de westerse landen waarin ze wonen. De regels die islamitische rechtsgeleerden uitvaardigen staan deze participatie echter vaak in de weg. Hierdoor lijkt de islam onverenigbaar met democratische, wetenschappelijk en technologisch ontwikkelde samenlevingen. Ramadan pleit voor een radicaal nieuwe manier om islamitische leefregels vast te stellen. Kennis van de 'context' - (natuur)wetenschappelijke, historische en culturele kennis - zou hierbij even belangrijk moeten zijn als IJTIHAD, het kritisch herlezen van religieuze teksten. In dit prikkelende en controversiële boek legt Ramadan zijn antwoord op de huidige crisis in de islam helder uit. Tariq Ramadan (1962) is filosoof. Hij is als hoogleraar Contemporary Islamic Studies verbonden aan de universiteit van Oxford. Bij Uitgeverij Van Gennep verschenen eerder van zijn hand EEN JIHAD VAN VERTROUWEN en IN DE VOETSTAPPEN VAN DE PROFEET.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tariq Ramadan
Uitgever
Van Gennep
ISBN
9789461644176
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
448

Beschrijving

Tariq Ramadan is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de hervormingsgezinde islam in het Westen. Vernieuwend aan zijn opvattingen is vooral hoe hij andere moslims aanspoort actief deel te nemen aan het maatschappelijk leven van de westerse landen waarin ze wonen.

De regels die islamitische rechtsgeleerden uitvaardigen staan deze participatie echter vaak in de weg. Hierdoor lijkt de islam onverenigbaar met democratische, wetenschappelijk en technologisch ontwikkelde samenlevingen.

Ramadan pleit voor een radicaal nieuwe manier om islamitische leefregels vast te stellen. Kennis van de 'context' - (natuur)wetenschappelijke, historische en culturele kennis - zou hierbij even belangrijk moeten zijn als IJTIHAD, het kritisch herlezen van religieuze teksten. In dit prikkelende en controversiële boek legt Ramadan zijn antwoord op de huidige crisis in de islam helder uit.

Tariq Ramadan (1962) is filosoof. Hij is als hoogleraar Contemporary Islamic Studies verbonden aan de universiteit van Oxford. Bij Uitgeverij Van Gennep verschenen eerder van zijn hand EEN JIHAD VAN VERTROUWEN en IN DE VOETSTAPPEN VAN DE PROFEET.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tariq Ramadan
Uitgever
Van Gennep
ISBN
9789461644176
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
448

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99