Raadselachtige wereld van de droom

Prijs € 16,25

Levertijd: 2-3 werkdagen

A. Sonnet

Paperback | September 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sinds meer dan tweeduizend jaren hebben de grootste denkers van alle culturen zich ingespannen om het diepste wezen van de droom te doorgronden. Nog steeds zijn de slaap en de droom verschijnselen die ons raadsels opgeven en daarom de fantasie van de meeste mensen onweerstaanbaar boeien. De schrijver van dit boek heeft zich jarenlang met de zo genaamde grensgebieden van de menselijke psyche beziggehouden; hier geeft hij een breed opgezet overzicht over de gehele problematiek die door de veelsoortige verschijningsvormen van de droom wordt opgeworpen. Van de talloze mededelingen over dromen, van de dagen van de Bijbel af tot op heden, heeft de auteur de meest belangwekkende en instructieve uitgezocht. Hij verhaalt van doodsaankondigingen en waarschuwingen in de, droom, van telepathie en helderziendheid, van scheppende prestatie van kunstenaars en geleerden, welke hun in de droom werden ingegeven. Hij geeft eveneens een kritische bespreking van de menigvuldige theorieën die de geleerden, van de Oudheid en in later eeuwen tot in onze dagen toe, over het wezen van de droom hebben opgesteld. Bijzondere aandacht wordt daarbij besteed aan de belangrijkste onderzoekers van de moderne tijd: Freud, Adler en Jung. Het boek is in zulk een mate aanschouwelijk en populair geschreven dat het voor iedere lezer toegankelijk en verhelderend is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Sonnet
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789031504527
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Sinds meer dan tweeduizend jaren hebben de grootste denkers van alle culturen zich ingespannen om het diepste wezen van de droom te doorgronden. Nog steeds zijn de slaap en de droom verschijnselen die ons raadsels opgeven en daarom de fantasie van de meeste mensen onweerstaanbaar boeien. De schrijver van dit boek heeft zich jarenlang met de zo genaamde grensgebieden van de menselijke psyche beziggehouden; hier geeft hij een breed opgezet overzicht over de gehele problematiek die door de veelsoortige verschijningsvormen van de droom wordt opgeworpen. Van de talloze mededelingen over dromen, van de dagen van de Bijbel af tot op heden, heeft de auteur de meest belangwekkende en instructieve uitgezocht. Hij verhaalt van doodsaankondigingen en waarschuwingen in de, droom, van telepathie en helderziendheid, van scheppende prestatie van kunstenaars en geleerden, welke hun in de droom werden ingegeven.
Hij geeft eveneens een kritische bespreking van de menigvuldige theorieën die de geleerden, van de Oudheid en in later eeuwen tot in onze dagen toe, over het wezen van de droom hebben opgesteld. Bijzondere aandacht wordt daarbij besteed aan de belangrijkste onderzoekers van de moderne tijd: Freud, Adler en Jung. Het boek is in zulk een mate aanschouwelijk en populair geschreven dat het voor iedere lezer toegankelijk en verhelderend is.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Sonnet
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789031504527
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99