PW 100 Doorgroeiers in de misdaad

de criminele carrières en achtergrondkenmerken van jonge daders van een zwaar delict

Prijs € 36,17

Uitverkocht

V. van Koppen, V. van der Geest, E. Kleemans

Paperback | Maart 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wie van de huidige jonge criminelen groeit door in de misdaad en wie niet? Het antwoord op deze vraag is voor politie en samenleving uitermate relevant. Een veelgehoorde hypothese is dat een nieuwe generatie jonge criminelen in Amsterdam is doorgegroeid in de zware criminaliteit. Zij zouden al jaren bekend zijn bij hulpverleningsinstanties en politie, maar desondanks zijn uitgegroeid tot zware criminelen. Tot op heden is echter heel weinig bekend over wie er 'doorgroeien' in de misdaad en welke factoren en processen tot deze doorgroei leiden.In dit onderzoek worden de criminele carrières van meer dan 1000 jonge Amsterdamse daders van een zwaar delict bestudeerd. Er wordt bekeken wie van hen doorgroeien in de misdaad en wie stoppen. Voor een kleinere groep van 99 daders wordt bovendien bekeken waarom zij stoppen of doorgaan in de criminaliteit. Gekeken wordt naar kenmerken van de jongeren zelf, zoals opleiding, drugsgebruik en omgang met vrienden. Daarnaast kijkt het onderzoek naar de gezinnen waaruit zij afkomstig zijn en de interventies die zij hebben ondergaan. Ten slotte wordt bekeken of bepaalde kenmerken uit de jeugd kunnen voorspellen of een jongere doorgroeit in de zware misdaad.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
V. van Koppen, V. van der Geest, E. Kleemans
Uitgever
SDU Overheid
ISBN
9789463500517
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Beschrijving

Wie van de huidige jonge criminelen groeit door in de misdaad en wie niet? Het antwoord op deze vraag is voor politie en samenleving uitermate relevant. Een veelgehoorde hypothese is dat een nieuwe generatie jonge criminelen in Amsterdam is doorgegroeid in de zware criminaliteit. Zij zouden al jaren bekend zijn bij hulpverleningsinstanties en politie, maar desondanks zijn uitgegroeid tot zware criminelen. Tot op heden is echter heel weinig bekend over wie er 'doorgroeien' in de misdaad en welke factoren en processen tot deze doorgroei leiden.

In dit onderzoek worden de criminele carrières van meer dan 1000 jonge Amsterdamse daders van een zwaar delict bestudeerd. Er wordt bekeken wie van hen doorgroeien in de misdaad en wie stoppen. Voor een kleinere groep van 99 daders wordt bovendien bekeken waarom zij stoppen of doorgaan in de criminaliteit. Gekeken wordt naar kenmerken van de jongeren zelf, zoals opleiding, drugsgebruik en omgang met vrienden. Daarnaast kijkt het onderzoek naar de gezinnen waaruit zij afkomstig zijn en de interventies die zij hebben ondergaan. Ten slotte wordt bekeken of bepaalde kenmerken uit de jeugd kunnen voorspellen of een jongere doorgroeit in de zware misdaad.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
V. van Koppen, V. van der Geest, E. Kleemans
Uitgever
SDU Overheid
ISBN
9789463500517
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99