Publiekrechtelijke toestemmingen en de UAV-GC 2005

een praktische toelichting

Prijs € 33,50

Niet beschikbaar

J.J. Karens, A.Z.R. Koning

Paperback | Juli 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Voor elk project of ontwikkeling zijn publiekrechtelijke toestemmingen vereist, zoals vergunningen, ontheffingen en vrijstellingen. Deze publiekrechtelijke toestemmingen zijn doorgaans een onzekere factor in een bouwproces: welke toestemmingen zijn vereist, wie vraagt de vergunning, ontheffing of vrijstelling aan? De UAV-GC bevat in hoofdstuk 5 en art. 6 van de bijbehorende Model Basisovereenkomst (MBO) een regeling omtrent de verdeling van publiekrechtelijke toestemmingen. De regeling zelf geeft echter geen duidelijkheid om welke toestemmingen het gaat, en belangrijker nog, hoe deze ten aanzien van een concreet bouwproject het beste kunnen worden verdeeld. In deze praktische toelichting wordt ingegaan op de vraag welke verschillende publiekrechtelijke toestemmingen er zijn, en welke procedures er gelden. Tevens kunt u een toelichting vinden op het systeem van hoofdstuk 5 UAV-GC 2005 en artikel 6 MBO. Daarnaast biedt dit boek een aanzet voor de mogelijke verdeling van taken m.b.t. vergunningverlening tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Het uitgangspunt is dat men een handvat heeft om tot een (voor een concreet project) overzicht te komen van de toepasselijke ­publiekrechtelijke wet- en regelgeving en de vereisten die daaruit voortvloeien.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.J. Karens, A.Z.R. Koning
Uitgever
Stichting Instituut voor Bouwrecht
ISBN
9789463150248
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Beschrijving

Voor elk project of ontwikkeling zijn publiekrechtelijke toestemmingen vereist, zoals vergunningen, ontheffingen en vrijstellingen. Deze publiekrechtelijke toestemmingen zijn doorgaans een onzekere factor in een bouwproces: welke toestemmingen zijn vereist, wie vraagt de vergunning, ontheffing of vrijstelling aan? De UAV-GC bevat in hoofdstuk 5 en art. 6 van de bijbehorende Model Basisovereenkomst (MBO) een regeling omtrent de verdeling van publiekrechtelijke toestemmingen. De regeling zelf geeft echter geen duidelijkheid om welke toestemmingen het gaat, en belangrijker nog, hoe deze ten aanzien van een concreet bouwproject het beste kunnen worden verdeeld.

In deze praktische toelichting wordt ingegaan op de vraag welke verschillende publiekrechtelijke toestemmingen er zijn, en welke procedures er gelden. Tevens kunt u een toelichting vinden op het systeem van hoofdstuk 5 UAV-GC 2005 en artikel 6 MBO. Daarnaast biedt dit boek een aanzet voor de mogelijke verdeling van taken m.b.t. vergunningverlening tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Het uitgangspunt is dat men een handvat heeft om tot een (voor een concreet project) overzicht te komen van de toepasselijke ­publiekrechtelijke wet- en regelgeving en de vereisten die daaruit voortvloeien.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.J. Karens, A.Z.R. Koning
Uitgever
Stichting Instituut voor Bouwrecht
ISBN
9789463150248
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99