Psychologie van de levenskunst

Prijs € 57,50

Niet beschikbaar

G. Westerhof, E. Bohlmeijer

Paperback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Psychologie van de levenskunstGerben Westerhof, Ernst BohlmeijerHet is een kunst om het leed van het leven te accepteren en daarbij aandacht te hebben voor het positieve. Spijt, mislukking en verlies hoeven niet te betekenen dat de kwaliteit van leven achteruitgaat. Dit boek is een tegengeluid op twee gangbare stromingen binnen de psychologie, waarbinnen het negatieve nadrukkelijk wordt vermeden. Psychologen hebben zich lange tijd vooral beziggehouden met het oplossen van negatieve aspecten van het menselijk functioneren, zoals depressie en angst. Daarop volgde de ‘positieve psychologie’, waarbij het gaat om het bevorderen van welzijn en geluk. In dit boek wordt ’de derde weg‘ verkend, de weg van de levenskunst. Over de auteur(s):Gerben Westerhof is universitair hoofddocent psychologie aan de Universiteit Twente. Over levensloop, bevordering van geestelijke gezondheid en welbevinden, en de rol van levensverhalen schreef hij meer dan honderd wetenschappelijke en populaire publicaties, waaronder het handboek Ageing in Society: European Perspectives on Gerontology. Ernst Bohlmeijer is universitair hoofddocent psychologie aan dezelfde universiteit. Hij schreef onder andere De verhalen die we leven (2007) en samen met Monique Hulsbergen het Boom Hulpboek Voluit leven (2009). Eerder verscheen van deze auteurs het Boom Hulpboek Op verhaal komen (voorjaar 2010).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G. Westerhof, E. Bohlmeijer
Uitgever
Boom
ISBN
9789461050823
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
397

Beschrijving

Psychologie van de levenskunst
Gerben Westerhof, Ernst Bohlmeijer

Het is een kunst om het leed van het leven te accepteren en daarbij aandacht te hebben voor het positieve. Spijt, mislukking en verlies hoeven niet te betekenen dat de kwaliteit van leven achteruitgaat.
Dit boek is een tegengeluid op twee gangbare stromingen binnen de psychologie, waarbinnen het negatieve nadrukkelijk wordt vermeden. Psychologen hebben zich lange tijd vooral beziggehouden met het oplossen van negatieve aspecten van het menselijk functioneren, zoals depressie en angst. Daarop volgde de ‘positieve psychologie’, waarbij het gaat om het bevorderen van welzijn en geluk. In dit boek wordt ’de derde weg‘ verkend, de weg van de levenskunst.


Over de auteur(s):
Gerben Westerhof is universitair hoofddocent psychologie aan de Universiteit Twente. Over levensloop, bevordering van geestelijke gezondheid en welbevinden, en de rol van levensverhalen schreef hij meer dan honderd wetenschappelijke en populaire publicaties, waaronder het handboek Ageing in Society: European Perspectives on Gerontology.

Ernst Bohlmeijer is universitair hoofddocent psychologie aan dezelfde universiteit. Hij schreef onder andere De verhalen die we leven (2007) en samen met Monique Hulsbergen het Boom Hulpboek Voluit leven (2009). Eerder verscheen van deze auteurs het Boom Hulpboek Op verhaal komen (voorjaar 2010).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G. Westerhof, E. Bohlmeijer
Uitgever
Boom
ISBN
9789461050823
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
397

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99