Psychische problemen en werk

Prijs € 95,95

Uitverkocht

J.J.C. van der Klink

Hardback | Juli 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Gezondheid en werk zijn belangrijke pijlers van levensgeluk, waartussen een natuurlijke wisselwerking bestaat. Wanneer iemand privé niet lekker in zijn vel zit, heeft dit een ongunstige weerslag op zijn werk. En wanneer het op het werk niet lekker loopt, heeft dit vaak gevolgen voor de stemming thuis. Bij werkende mensen zijn psychische problemen daarom altijd verweven met zowel de privé–situatie als de werksituatie. Het ligt dan ook voor de hand dat de bedrijfsarts en de huisarts samen deze patiënten begeleiden. Samenwerken betekent werken vanuit een gezamenlijk plan. In dit boek beschrijven bedrijfsartsen, huisartsen en specialisten de uitgangspunten van zo"n plan.Een van die uitgangspunten is dat de patiënt verantwoordelijkheid voor zijn herstel neemt: er wordt een actieve houding van hem verwacht. Patiënten zijn de greep op hun leven kwijt en het gaat erom dat ze dat houvast terugkrijgen. Dit boek laat zien dat dit het beste gaat in de omgeving waar die problemen spelen. Hoe langer een patiënt uit zijn werksituatie wegblijft, hoe moeilijker het wordt wederzijdse weerstanden te overbruggen. De beschreven behandelingen zijn er dan ook op gericht de patiënt zo snel mogelijk, in deeltijd, weer in het arbeidsproces te laten meedraaien. De omgeving wordt daarbij mede verantwoordelijk gehouden voor het herstelproces. Dit boek beschrijft hoe de huisarts en de bedrijfsarts hierbij een ondersteunende rol kunnen spelen voor respectievelijk de privé–omgeving en de werkomgeving.Aan dit boek hebben huisartsen, bedrijfsartsen en specialisten meegewerkt. Het geheel van hun bijdragen toont aan hoe vruchtbaar een actieve samenwerking aan de hulpverleningskant kan zijn. De heldere inzichten en verfrissende ideeën vormen dan ook een bron van inspiratie voor iedereen die werkende mensen begeleidt bij het oplossen van psychische problemen. Door zijn volledigheid is deze uitgave bovendien een waardevol handboek voor elke professional op het gebied van psychisch herstel en reïntegratie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.J.C. van der Klink
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031337927
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
572

Beschrijving

Gezondheid en werk zijn belangrijke pijlers van levensgeluk, waartussen een natuurlijke wisselwerking bestaat. Wanneer iemand privé niet lekker in zijn vel zit, heeft dit een ongunstige weerslag op zijn werk. En wanneer het op het werk niet lekker loopt, heeft dit vaak gevolgen voor de stemming thuis.
Bij werkende mensen zijn psychische problemen daarom altijd verweven met zowel de privé–situatie als de werksituatie. Het ligt dan ook voor de hand dat de bedrijfsarts en de huisarts samen deze patiënten begeleiden. Samenwerken betekent werken vanuit een gezamenlijk plan. In dit boek beschrijven bedrijfsartsen, huisartsen en specialisten de uitgangspunten van zo"n plan.
Een van die uitgangspunten is dat de patiënt verantwoordelijkheid voor zijn herstel neemt: er wordt een actieve houding van hem verwacht. Patiënten zijn de greep op hun leven kwijt en het gaat erom dat ze dat houvast terugkrijgen.
Dit boek laat zien dat dit het beste gaat in de omgeving waar die problemen spelen. Hoe langer een patiënt uit zijn werksituatie wegblijft, hoe moeilijker het wordt wederzijdse weerstanden te overbruggen. De beschreven behandelingen zijn er dan ook op gericht de patiënt zo snel mogelijk, in deeltijd, weer in het arbeidsproces te laten meedraaien. De omgeving wordt daarbij mede verantwoordelijk gehouden voor het herstelproces. Dit boek beschrijft hoe de huisarts en de bedrijfsarts hierbij een ondersteunende rol kunnen spelen voor respectievelijk de privé–omgeving en de werkomgeving.
Aan dit boek hebben huisartsen, bedrijfsartsen en specialisten meegewerkt. Het geheel van hun bijdragen toont aan hoe vruchtbaar een actieve samenwerking aan de hulpverleningskant kan zijn. De heldere inzichten en verfrissende ideeën vormen dan ook een bron van inspiratie voor iedereen die werkende mensen begeleidt bij het oplossen van psychische problemen. Door zijn volledigheid is deze uitgave bovendien een waardevol handboek voor elke professional op het gebied van psychisch herstel en reïntegratie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.J.C. van der Klink
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031337927
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
572

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99