Psychiaters zijn niet gek

15 originele essays over een prachtig vak

Prijs € 46,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Hardback | November 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Psychiaters kunnen geen collega-specialisten te hulp roepen om een diagnose te stellen of een aandoening uit te sluiten. Beelden van de radioloog kunnen veel aantonen maar géen psychiatrische aandoeningen. En van wélk weefsel zou de patholoog biopten microscopisch moeten bestuderen om een stemmingsstoornis te bewijzen? De psychiater is een bijzondere dokter. Allesbehalve gek. Juist bewonderenswaardig goed bezig. Juist vanwege haar bijzondere status is psychiatrie zonder twijfel uitermate gebaat bij onorthodoxe, originele reflecties over het vak. Klassieke leerboeken -in al hun schijnbare exactheid- doen deze bijzondere discipline en dito beroepsbeoefenaren immers per definitie tekort. Vandaar dat vijftien vakgenoten in dit boek een essay presenteren over bijzondere, dubieuze, controversiële  maar altijd boeiende aspecten van hun werk.            Alle essays zijn erudiet, elegant en relevant. Een keur: Frans de Jonghe, Zijn psychiaters nu wel of niet gek? Joeri Tijdink, Psychiaters zijn zo gek nog niet Nelleke Nicolai, Het stigma van de psychiater Herman Sno, De psychiater en de witte jas Jan Swinkels, De psychiatrie en menselijkheid Alex Korzec, Het beperkte nut van zelfkennis Jim van Os, Het bio-psycho-sociale conflict in de ziel van de psychiater Rien Van, Psychiaters maken het verschil

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Diagnosis Uitgevers
ISBN
9789036820431
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Psychiaters kunnen geen collega-specialisten te hulp roepen om een diagnose te stellen of een aandoening uit te sluiten. Beelden van de radioloog kunnen veel aantonen maar géen psychiatrische aandoeningen. En van wélk weefsel zou de patholoog biopten microscopisch moeten bestuderen om een stemmingsstoornis te bewijzen?

De psychiater is een bijzondere dokter.

Allesbehalve gek.

Juist bewonderenswaardig goed bezig.

Juist vanwege haar bijzondere status is psychiatrie zonder twijfel uitermate gebaat bij onorthodoxe, originele reflecties over het vak. Klassieke leerboeken -in al hun schijnbare exactheid- doen deze bijzondere discipline en dito beroepsbeoefenaren immers per definitie tekort.

Vandaar dat vijftien vakgenoten in dit boek een essay presenteren over bijzondere, dubieuze, controversiële  maar altijd boeiende aspecten van hun werk.           

Alle essays zijn erudiet, elegant en relevant.

Een keur:

Frans de Jonghe, Zijn psychiaters nu wel of niet gek?

Joeri Tijdink, Psychiaters zijn zo gek nog niet

Nelleke Nicolai, Het stigma van de psychiater

Herman Sno, De psychiater en de witte jas

Jan Swinkels, De psychiatrie en menselijkheid

Alex Korzec, Het beperkte nut van zelfkennis

Jim van Os, Het bio-psycho-sociale conflict in de ziel van de psychiater

Rien Van, Psychiaters maken het verschil

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Diagnosis Uitgevers
ISBN
9789036820431
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99