Provo

de ludieke opstand tegen bom en regentendom

Prijs € 24,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Marko Otten

Hardback | Mei 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tussen mei 1965 en mei 1967 ontketenden de provo's in Amsterdam hun ludieke opstand. Er kwam een lawine los van maatschappelijke, politieke en culturele effecten die doorwerken tot op de dag van vandaag. PROVO, De Ludieke Opstand Tegen Bom En Regentendom verhaalt de geschiedenis van dit jongerenverzet.Bekende namen komen voorbij: Robert Jasper Grootveld, Roel van Duijn, Rob Stolk, Irène van de Weetering en de burgemeester die vanwege Provo moest aftreden Gijsbert van Hall. De ludieke strijdmiddelen, het creatieve straatprotest en de vrolijk-anarchistische retoriek verdienen een accurate beschrijving. Ze hebben Provo wereldberoemd gemaakt. Op de achtergrond verschijnt hier het veelkleurig landschap van de sixties: popmuziek, happenings, spijkergoed, 'Johnson Molenaar', LSD en de ongewassen lange haren. Natuurlijk komen de diepere drijfveren van de provo's aan bod. Waarom riskeerden zij klappen, hoon, arrest en gevangenisstraf in hun verzet tegen atoombom, militarisme, misselijk-makende-middenstand en 'de regenten'? Provologen hebben de beweging getypeerd als terroristische cel, jeugdstijl, 'alchymische reaktie', marketingmachine, anarchistische voorhoede, kunstbent, politieke partij en nog veel meer. Hun publicaties over Provo verklaarden de beweging heilig of beschuldigden haar van mediageilheid. Marko Otten vertelt niet alleen de geschiedenis maar is ook een gids in het hilarische oerwoud van feiten en meningen over Provo.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marko Otten
Uitgever
Boekenschap, Het
ISBN
9789490085957
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Tussen mei 1965 en mei 1967 ontketenden de provo's in Amsterdam hun ludieke opstand. Er kwam een lawine los van maatschappelijke, politieke en culturele effecten die doorwerken tot op de dag van vandaag. PROVO, De Ludieke Opstand Tegen Bom En Regentendom verhaalt de geschiedenis van dit jongerenverzet.

Bekende namen komen voorbij: Robert Jasper Grootveld, Roel van Duijn, Rob Stolk, Irène van de Weetering en de burgemeester die vanwege Provo moest aftreden Gijsbert van Hall. De ludieke strijdmiddelen, het creatieve straatprotest en de vrolijk-anarchistische retoriek verdienen een accurate beschrijving. Ze hebben Provo wereldberoemd gemaakt. Op de achtergrond verschijnt hier het veelkleurig landschap van de sixties: popmuziek, happenings, spijkergoed, 'Johnson Molenaar', LSD en de ongewassen lange haren. Natuurlijk komen de diepere drijfveren van de provo's aan bod. Waarom riskeerden zij klappen, hoon, arrest en gevangenisstraf in hun verzet tegen atoombom, militarisme, misselijk-makende-middenstand en 'de regenten'? Provologen hebben de beweging getypeerd als terroristische cel, jeugdstijl, 'alchymische reaktie', marketingmachine, anarchistische voorhoede, kunstbent, politieke partij en nog veel meer. Hun publicaties over Provo verklaarden de beweging heilig of beschuldigden haar van mediageilheid. Marko Otten vertelt niet alleen de geschiedenis maar is ook een gids in het hilarische oerwoud van feiten en meningen over Provo.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marko Otten
Uitgever
Boekenschap, Het
ISBN
9789490085957
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99