Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten 1 en 2

Prijs € 146,25

Uitverkocht

Caroline Braet, Susan Bögels

Juli 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit tweedelige standaardwerk Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten bevat in totaal 42 psychologische behandelingen van veelvoorkomende psychische stoornissen. Op heldere wijze worden de behandelingen stap-voor-stap beschreven, waarbij de auteurs gebruik maken van voorbeelden, tips en casuïstiek. De protocollen zijn grondig onderzocht en behoren tot de krachtigste behandelingen binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie.De 42 behandelingen zijn gebundeld in twee delen:*In het eerste deel Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten 1 - herziening worden behandelingen voor o.a. gedragsproblemen, slaapproblemen, autisme, obesitas, ADHD, depressie, angsten, dwang en tics weergegeven.*Het tweede deel Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten 2 behandelt ADHD, depressie, verslaving, trauma, gecompliceerde rouw, angsten, slaapproblemen en groeps- en individuele behandelingen voor anorexia nervosa. In dit tweede deel zijn ook innoverende methodieken, zoals mindfulness voor ouders, gecomputeriseerde trainingen en de aanpak van sociale tekorten bij kinderen met een autismespectrumstoornis.Diverse bijlagen, zoals dagboekformulieren en werkbladen, zijn voor het gemak als download beschikbaar op www.behandelprotocollen.nl.Behandelprotocollen bieden een gestructureerde behandeling op basis van bewezen methodes. De effectiviteit van de behandelingen is in de praktijk aangetoond of zijn op zijn minst veelbelovend te noemen. De kortdurende behandelingen (8-16 sessies) zorgen ervoor dat kinderen en adolescenten niet onnodig lang in therapie blijven. Bovendien is de behandeling niet stigmatiserend voor de jonge cliënt, doordat de therapie veelal de vorm heeft van een training.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Caroline Braet, Susan Bögels
Uitgever
Uitgeverij Boom
ISBN
9789089534576
Bindwijze
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dit tweedelige standaardwerk Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten bevat in totaal 42 psychologische behandelingen van veelvoorkomende psychische stoornissen. Op heldere wijze worden de behandelingen stap-voor-stap beschreven, waarbij de auteurs gebruik maken van voorbeelden, tips en casuïstiek. De protocollen zijn grondig onderzocht en behoren tot de krachtigste behandelingen binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie.

De 42 behandelingen zijn gebundeld in twee delen:
*In het eerste deel Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten 1 - herziening worden behandelingen voor o.a. gedragsproblemen, slaapproblemen, autisme, obesitas, ADHD, depressie, angsten, dwang en tics weergegeven.
*Het tweede deel Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten 2 behandelt ADHD, depressie, verslaving, trauma, gecompliceerde rouw, angsten, slaapproblemen en groeps- en individuele behandelingen voor anorexia nervosa. In dit tweede deel zijn ook innoverende methodieken, zoals mindfulness voor ouders, gecomputeriseerde trainingen en de aanpak van sociale tekorten bij kinderen met een autismespectrumstoornis.

Diverse bijlagen, zoals dagboekformulieren en werkbladen, zijn voor het gemak als download beschikbaar op www.behandelprotocollen.nl.

Behandelprotocollen bieden een gestructureerde behandeling op basis van bewezen methodes. De effectiviteit van de behandelingen is in de praktijk aangetoond of zijn op zijn minst veelbelovend te noemen. De kortdurende behandelingen (8-16 sessies) zorgen ervoor dat kinderen en adolescenten niet onnodig lang in therapie blijven. Bovendien is de behandeling niet stigmatiserend voor de jonge cliënt, doordat de therapie veelal de vorm heeft van een training.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Caroline Braet, Susan Bögels
Uitgever
Uitgeverij Boom
ISBN
9789089534576
Bindwijze
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99