Proplematische verzamelaars

Prijs € 39,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Paperback | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Mijn enige zorg is of de vloeren het nog wel houden.' Aan het woord is een rasverzamelaar die leeft te midden van het resultaat van zestig jaar verzamelen: van bierviltjes en fietssturen tot boeken, vooral heel veel boeken.Problematische verzamelaars ('hoarders') verzamelen niet alleen uit passie. Zij hebben één ding met elkaar gemeen: ze willen en kunnen geen afstand doen van hun spullen. Dit leidt tot zorgwekkende situaties en stelt gemeenten, thuiszorg, ggz en de sociale omgeving voor een groot probleem. Problematische verzamelaars geeft de hulpverlener antwoord op vragen als: wat zijn de gevolgen van deze aandoening, welke behandelmethoden zijn er en hoe kunnen hulpverleners een problematische verzamelaar en zijn omgeving het beste ondersteunen? Casussen en tips zorgen ervoor dat hulpverleners direct in de praktijk met dit boek aan de slag kunnen.José van Beers is verpleegkundig specialist i.o. en oprichter van de landelijke werkgroep Xenophora. Deze werkgroep beoogt kennis en kunde over problematische verzamelaars toegankelijk te maken voor een breed publiek en onderzoek te stimuleren. Prof. dr. Kees Hoogduin is psychiater/zenuwarts.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boom
ISBN
9789461050120
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

'Mijn enige zorg is of de vloeren het nog wel houden.' Aan het woord is een rasverzamelaar die leeft te midden van het resultaat van zestig jaar verzamelen: van bierviltjes en fietssturen tot boeken, vooral heel veel boeken.
Problematische verzamelaars ('hoarders') verzamelen niet alleen uit passie. Zij hebben één ding met elkaar gemeen: ze willen en kunnen geen afstand doen van hun spullen. Dit leidt tot zorgwekkende situaties en stelt gemeenten, thuiszorg, ggz en de sociale omgeving voor een groot probleem. Problematische verzamelaars geeft de hulpverlener antwoord op vragen als: wat zijn de gevolgen van deze aandoening, welke behandelmethoden zijn er en hoe kunnen hulpverleners een problematische verzamelaar en zijn omgeving het beste ondersteunen? Casussen en tips zorgen ervoor dat hulpverleners direct in de praktijk met dit boek aan de slag kunnen.

José van Beers is verpleegkundig specialist i.o. en oprichter van de landelijke werkgroep Xenophora. Deze werkgroep beoogt kennis en kunde over problematische verzamelaars toegankelijk te maken voor een breed publiek en onderzoek te stimuleren. Prof. dr. Kees Hoogduin is psychiater/zenuwarts.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boom
ISBN
9789461050120
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99