Propaganda in België (1934-1951)

Prijs € 49,99

Uitverkocht

Paul Van Damme

Hardback | Maart 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Verdoken propaganda is als gif: traag werkend, maar dodelijk efficiënt.'Aan de hand van 10 universele technieken toont Paul Van Damme glashelder hoe propaganda werkt. Hij belicht 35 concrete verhalen, die rijkelijk geïllustreerd zijn met dikwijls nooit eerder gepubliceerde archiefbeelden.Dit boek focust op een bijzonder woelige periode in de Belgische geschiedenis: de regeringsperiode van Leopold III (1934-1951). In die turbulente jaren voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog vormden conflicten de rode draad.Voor welke dynamiek zorgde propaganda toen? En hoe zit het vandaag? Worden diezelfde technieken nog altijd gebruikt? De auteur analyseert, vergelijkt en actualiseert. De stijl is illustratief en narratief. Toegankelijk en meeslepend, zoals geschiedschrijving moet zijn.PAUL VAN DAMME werkt als leraar geschiedenis en heeft al heel wat geschiedenisuitgaven op zijn palmares, zowel educatieve als wetenschappelijke: Zonder woorden? Een geschiedenis van België in spotprenten (2011), Vriend over vijand. De Grote Oorlog in spotprenten (2013) en Brugge. Een verhaal van een stad (2016). Ook verleende hij zijn medewerking aan een BBC-reportage en tentoonstellingen in binnen- en buitenland.De pers over Vriend over vijand:'Een prachtig uitgegeven boek. En een zeer geslaagde krachttoer om historische spotprenten van 100 jaar geleden uit te leggen aan een publiek van vandaag.' - PIET CHIELENS, IN FLANDERS FIELDS MUSEUM 'Een boek dat urenlang de aandacht vasthoudt' - DE MORGEN'Een bijzonder rijk geïllustreerd en origineel boek' - DE STANDAARD

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Paul Van Damme
Uitgever
Davidsfonds/Infodok
ISBN
9789059089204
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

'Verdoken propaganda is als gif: traag werkend, maar dodelijk efficiënt.'

Aan de hand van 10 universele technieken toont Paul Van Damme glashelder hoe propaganda werkt. Hij belicht 35 concrete verhalen, die rijkelijk geïllustreerd zijn met dikwijls nooit eerder gepubliceerde archiefbeelden.

Dit boek focust op een bijzonder woelige periode in de Belgische geschiedenis: de regeringsperiode van Leopold III (1934-1951). In die turbulente jaren voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog vormden conflicten de rode draad.
Voor welke dynamiek zorgde propaganda toen? En hoe zit het vandaag? Worden diezelfde technieken nog altijd gebruikt?

De auteur analyseert, vergelijkt en actualiseert. De stijl is illustratief en narratief. Toegankelijk en meeslepend, zoals geschiedschrijving moet zijn.

PAUL VAN DAMME werkt als leraar geschiedenis en heeft al heel wat geschiedenisuitgaven op zijn palmares, zowel educatieve als wetenschappelijke: Zonder woorden? Een geschiedenis van België in spotprenten (2011), Vriend over vijand. De Grote Oorlog in spotprenten (2013) en Brugge. Een verhaal van een stad (2016). Ook verleende hij zijn medewerking aan een BBC-reportage en tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

De pers over Vriend over vijand:
'Een prachtig uitgegeven boek. En een zeer geslaagde krachttoer om historische spotprenten van 100 jaar geleden uit te leggen aan een publiek van vandaag.' - PIET CHIELENS, IN FLANDERS FIELDS MUSEUM
'Een boek dat urenlang de aandacht vasthoudt' - DE MORGEN
'Een bijzonder rijk geïllustreerd en origineel boek' - DE STANDAARD

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Paul Van Damme
Uitgever
Davidsfonds/Infodok
ISBN
9789059089204
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99