Projectgericht programmeren met de BBC micro:bit

Prijs € 10,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Studio Visual Steps

Paperback | Mei 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het praktische handboek Projectgericht programmeren met de BBC micro:bit is de ideale titel voor de beginnende micro:bit-gebruiker. De micro:bit is een interessante minicomputer die voor het onderwijs is ontworpen door de BBC. In het Verenigd Koninkrijk ontving 1 miljoen kinderen de micro:bit en ook in het Nederlandse onderwijs wordt het veelvuldig gebruikt voor lessen in programmeren. Daardoor is het apparaatje inmiddels ook veel huishoudens binnengeslopen.De micro:bit is een simpel ogend apparaatje dat veel mogelijkheden biedt. Aan de hand van diverse programmeertalen kan iedereen aan de slag in de wereld van het programmeren, bijvoorbeeld met het besturen van ledlampjes of zelfgemaakte apparaatjes.Dit praktische handboek biedt een introductie in het programmeren met micro:bit door stap voor stap aan de slag te gaan met verschillende soorten projecten. Daarbij wordt gewerkt met verschillende programmeertalen, zoals Touch Develop, MicroPython, Block Editor en JavaScript. De micro:bit is geschikt voor zowel jonge als iets oudere programmeurs in spé.Een greep uit de onderwerpen:* introductie met de micro:bit computer* diverse programmeertalen gebruiken en herkennen* werken met de MU Editor voor het schrijven en opslaan van projecten* ledjes bedienen op de micro:bit* een digitale thermometer maken* een metronoom maken

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Studio Visual Steps
Uitgever
Visual Steps B.V.
ISBN
9789059056640
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het praktische handboek Projectgericht programmeren met de BBC micro:bit is de ideale titel voor de beginnende micro:bit-gebruiker.
De micro:bit is een interessante minicomputer die voor het onderwijs is ontworpen door de BBC. In het Verenigd Koninkrijk ontving 1 miljoen kinderen de micro:bit en ook in het Nederlandse onderwijs wordt het veelvuldig gebruikt voor lessen in programmeren. Daardoor is het apparaatje inmiddels ook veel huishoudens binnengeslopen.
De micro:bit is een simpel ogend apparaatje dat veel mogelijkheden biedt. Aan de hand van diverse programmeertalen kan iedereen aan de slag in de wereld van het programmeren, bijvoorbeeld met het besturen van ledlampjes of zelfgemaakte apparaatjes.
Dit praktische handboek biedt een introductie in het programmeren met micro:bit door stap voor stap aan de slag te gaan met verschillende soorten projecten. Daarbij wordt gewerkt met verschillende programmeertalen, zoals Touch Develop, MicroPython, Block Editor en JavaScript. De micro:bit is geschikt voor zowel jonge als iets oudere programmeurs in spé.

Een greep uit de onderwerpen:
* introductie met de micro:bit computer
* diverse programmeertalen gebruiken en herkennen
* werken met de MU Editor voor het schrijven en opslaan van projecten
* ledjes bedienen op de micro:bit
* een digitale thermometer maken
* een metronoom maken

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Studio Visual Steps
Uitgever
Visual Steps B.V.
ISBN
9789059056640
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99