Projecten en beleidsontwikkeling

doelgericht werken in een maatschappelijk krachtenveld

Prijs € 31,50

Uitverkocht

G.J. Licht, J.J.H. Nuiver

Paperback | Augustus 2001 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Beleid wordt vaak projectmatig vormgegeven. De interactieve beleidsontwikkeling (IBO), die uitgaat van een balans tussen inhoudelijke voortgang en afstemming met de relevante actoren, vereist een strategisch concept voor projectmanagement. De vormgeving van het proces en de keuze voor de betrokkenheid van actoren bepalen in sterke mate de uitkomst. Projectmanagement in beleidsontwikkeling kenmerkt zich door de strategische procesbeheersing.Licht en Nuiver presenteren een projectmatige aanpak gericht op het realiseren van politieke, maatschappelijke en beleidsmatige effecten. De producten van het project zijn de resultaten van doelgericht werken en onderhandelingen met partijen. De strategie om dat proces beheersbaar te maken, is het belangrijkste thema van dit boek.Beide auteurs hebben een veelzijdige ervaring met projectmatig werken in de beleids ontwikkeling. Het resultaat is dan ook een pragmatisch boek met een heldere rode draad, veel voorbeelden en praktische adviezen. Dit boek was in 1997 genomineerd als 'boek van het jaar' van de Orde van Organisatiekundigen en -Adviseurs.Beide auteurs zijn werkzaam als senior consultant. Hans Licht (www.hanslicht.com) is vrij gevestigd organisatieadviseur te Voorschoten: hij voert zowel binnen Nederland als internationaal adviesopdrachten uit. Hans Nuiver is partner van ORG-ID, bureau voor organisatie- en beleidsontwikkeling te Leiden en hij treedt op als strategisch adviseur en programmamanager bij overheden en maatschappelijke organisaties.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G.J. Licht, J.J.H. Nuiver
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023236948
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2001
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Beschrijving

Beleid wordt vaak projectmatig vormgegeven. De interactieve beleidsontwikkeling (IBO), die uitgaat van een balans tussen inhoudelijke voortgang en afstemming met de relevante actoren, vereist een strategisch concept voor projectmanagement.


De vormgeving van het proces en de keuze voor de betrokkenheid van actoren bepalen in sterke mate de uitkomst. Projectmanagement in beleidsontwikkeling kenmerkt zich door de strategische procesbeheersing.



Licht en Nuiver presenteren een projectmatige aanpak gericht op het realiseren van politieke, maatschappelijke en beleidsmatige effecten. De producten van het project zijn de resultaten van doelgericht werken en onderhandelingen met partijen. De strategie om dat proces beheersbaar te maken, is het belangrijkste thema van dit boek.



Beide auteurs hebben een veelzijdige ervaring met projectmatig werken in de beleids ontwikkeling. Het resultaat is dan ook een pragmatisch boek met een heldere rode draad, veel voorbeelden en praktische adviezen.


Dit boek was in 1997 genomineerd als 'boek van het jaar' van de Orde van Organisatiekundigen en -Adviseurs.



Beide auteurs zijn werkzaam als senior consultant. Hans Licht (www.hanslicht.com) is vrij gevestigd organisatieadviseur te Voorschoten: hij voert zowel binnen Nederland als internationaal adviesopdrachten uit. Hans Nuiver is partner van ORG-ID, bureau voor organisatie- en beleidsontwikkeling te Leiden en hij treedt op als strategisch adviseur en programmamanager bij overheden en maatschappelijke organisaties.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G.J. Licht, J.J.H. Nuiver
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023236948
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2001
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99