Professoren op Heyendael

een vervolg op Hippocrates op Heyendael

Prijs € 24,99

Uitverkocht

Paperback | Januari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek bevat 277 korte biografieën van hoogleraren en lectoren uit het verleden van de Nijmeegse Faculteit der Medische Wetenschappen, onlosmakelijk bestanddeel van het Radboudumc. Het betreft alle hoogleraren en lectoren die in de periode tussen oktober 1951 (de oprichting van de faculteit) en september 2016 werkzaam waren aan het Radboudumc en aan wier verbintenis door overlijden, emeritaat of vertrek naar elders een einde is gekomen. De levensbeschrijvingen, gegoten in de vorm van encyclopedische lemma's, zijn alfabetisch op naam gerangschikt en hebben een vaste opzet, met gegevens over onder andere opleiding, promotie, onderzoeksthema's, belangrijkste publicaties en nevenactiviteiten. Binnen de academische geneeskunde zijn professoren van oudsher toonaangevend op het vlak van onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg. Op hun schouders lag de grootste verantwoordelijkheid. Tezamen leveren hun biografieën, zoals bijeengezet in het naslagwerk Professoren op Heyendael, een uiterst geschakeerd beeld op van sterk uiteenlopende activiteiten, alsook een microgeschiedenis van de academische geneeskunde zoals die in Nijmegen in de voorbije 65 jaar werd beoefend.Professoren op Heyendael is de vrucht van een jarenlange verzameldrift van de emeriti professoren Fons Plasschaert (tandheelkunde) en Gerd Rosenbusch (radiologie), later bijgestaan door universiteitshistoricus Jan Brabers. Het boek kan worden beschouwd als een aanvulling op het in 2009 van de hand van Brabers verschenen Hippocrates op Heyendael, over het ontstaan en de ontplooiing van de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Radboud Universiteit in de jaren 1951-2001, dat eveneens werd uitgegeven door Valkhof Pers.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056254766
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Dit boek bevat 277 korte biografieën van hoogleraren en lectoren uit het verleden van de Nijmeegse Faculteit der Medische Wetenschappen, onlosmakelijk bestanddeel van het Radboudumc. Het betreft alle hoogleraren en lectoren die in de periode tussen oktober 1951 (de oprichting van de faculteit) en september 2016 werkzaam waren aan het Radboudumc en aan wier verbintenis door overlijden, emeritaat of vertrek naar elders een einde is gekomen. De levensbeschrijvingen, gegoten in de vorm van encyclopedische lemma's, zijn alfabetisch op naam gerangschikt en hebben een vaste opzet, met gegevens over onder andere opleiding, promotie, onderzoeksthema's, belangrijkste publicaties en nevenactiviteiten.
Binnen de academische geneeskunde zijn professoren van oudsher toonaangevend op het vlak van onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg. Op hun schouders lag de grootste verantwoordelijkheid. Tezamen leveren hun biografieën, zoals bijeengezet in het naslagwerk Professoren op Heyendael, een uiterst geschakeerd beeld op van sterk uiteenlopende activiteiten, alsook een microgeschiedenis van de academische geneeskunde zoals die in Nijmegen in de voorbije 65 jaar werd beoefend.

Professoren op Heyendael is de vrucht van een jarenlange verzameldrift van de emeriti professoren Fons Plasschaert (tandheelkunde) en Gerd Rosenbusch (radiologie), later bijgestaan door universiteitshistoricus Jan Brabers. Het boek kan worden beschouwd als een aanvulling op het in 2009 van de hand van Brabers verschenen Hippocrates op Heyendael, over het ontstaan en de ontplooiing van de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Radboud Universiteit in de jaren 1951-2001, dat eveneens werd uitgegeven door Valkhof Pers.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056254766
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99