Proef de zee

Koken met zeewier

Prijs € 25,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Anne Fleur Sanders, Anya van de Wetering

Hardback | Maart 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

?Zeewieren zijn een goede aanvulling op onze dagelijkse maaltijd. Want: zeewier is lekker, voedzaam en veelzijdig - het bevat de zogenaamde vijfde smaak, 'umami'. Ook heeft het eten van zeewier een positief effect op je gezondheid omdat het vitaminen, mineralen, antioxidanten en goede vetten bevat. Daarnaast is zeewier duurzaam en bij de productie is geen landbouwgrond of zoet water nodig. Alleen in Nederland zijn al zo'n 12 verschillende soorten verkrijgbaar. Deze zeewieren onderscheiden zich van elkaar omdat ze in smaak, uiterlijk en bereidingswijze verschillen. Het ene wier is heerlijk om rauw te eten, de ander is gekookt of gebakken op z'n best.In dit boek zet Anne Fleur Sanders de eigenschappen van de verschillende wieren op een rij en geeft ze recepten waarmee de wieren per soort perfect tot hun recht komen. Proef de zee bevat verrassende recepten waar een combinatie wordt gemaakt van wieren met vis, schaal- en schelpdieren, vegetarische gerechten, en ook vernieuwende combinaties zoals zee-meringues en gekonfijte zeewier. Een boek dat inspireert om aan de slag te gaan met zeewier!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anne Fleur Sanders, Anya van de Wetering
Uitgever
Terra
ISBN
9789089897961
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
190

Beschrijving

?

Zeewieren zijn een goede aanvulling op onze dagelijkse maaltijd. Want: zeewier is lekker, voedzaam en veelzijdig - het bevat de zogenaamde vijfde smaak, 'umami'. Ook heeft het eten van zeewier een positief effect op je gezondheid omdat het vitaminen, mineralen, antioxidanten en goede vetten bevat. Daarnaast is zeewier duurzaam en bij de productie is geen landbouwgrond of zoet water nodig. Alleen in Nederland zijn al zo'n 12 verschillende soorten verkrijgbaar. Deze zeewieren onderscheiden zich van elkaar omdat ze in smaak, uiterlijk en bereidingswijze verschillen. Het ene wier is heerlijk om rauw te eten, de ander is gekookt of gebakken op z'n best.

In dit boek zet Anne Fleur Sanders de eigenschappen van de verschillende wieren op een rij en geeft ze recepten waarmee de wieren per soort perfect tot hun recht komen. Proef de zee bevat verrassende recepten waar een combinatie wordt gemaakt van wieren met vis, schaal- en schelpdieren, vegetarische gerechten, en ook vernieuwende combinaties zoals zee-meringues en gekonfijte zeewier. Een boek dat inspireert om aan de slag te gaan met zeewier!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anne Fleur Sanders, Anya van de Wetering
Uitgever
Terra
ISBN
9789089897961
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
190

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99