Productverantwoordelijkheid in de levensmiddelenketen

editie 2018

Prijs € 99,19

Uitverkocht

Heereluurt Heeres

Paperback | Maart 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Levensmiddelenproducenten zijn verantwoordelijk voor het op de markt brengen van veilige levensmiddelen en producten. Is dat niet het geval dan is de producent verplicht actie te ondernemen. Is een levensmiddel gebrekkig of onveilig, dan moet de consument worden gewaarschuwd of het levensmiddel worden teruggeroepen ('recall'). Gebeurt dit niet tijdig dan loopt de producent het risico aansprakelijk te zijn voor opgetreden schade. Het is dus in het belang van de producent om veilige levensmiddelen op de markt te brengen. Ook heeft de producent een verantwoordelijkheid voor de door hem gebruikte verpakkingen betreffende het terugdringen van de milieueffecten. De verantwoordelijkheid begint al bij het ontwikkelen van levensmiddelen en producten en blijft bestaan tijdens én na de productiefase: eenmaal op de markt gebracht is de producent verplicht het gebruik van het product te blijven volgen. Over al deze fasen bevat dit boek uitgebreide informatie. Soms gaat het echter, ondanks alle zorgvuldigheid, toch mis. Onveilige levensmiddelen hebben geleid tot schade. Wat zijn de consequenties? Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan de schade dekken. Dit boek zet ze op een rij. Ook de consument heeft een eigen verantwoordelijkheid die we in dit boek verduidelijken. Productverantwoordelijkheid in de levensmiddelenketen richt zich in de eerste plaats op levensmiddelenproducenten. Maar ook juristen, advocaten, docenten, consumenten, studenten en geïnteresseerden in productverantwoordelijkheid, -veiligheid en -aansprakelijkheid zullen er veel nuttige informatie in aantreffen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Heereluurt Heeres
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012402118
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
268

Beschrijving

Levensmiddelenproducenten zijn verantwoordelijk voor het op de markt brengen van veilige levensmiddelen en producten. Is dat niet het geval dan is de producent verplicht actie te ondernemen.
Is een levensmiddel gebrekkig of onveilig, dan moet de consument worden gewaarschuwd of het levensmiddel worden teruggeroepen ('recall'). Gebeurt dit niet tijdig dan loopt de producent het risico aansprakelijk te zijn voor opgetreden schade. Het is dus in het belang van de producent om veilige levensmiddelen op de markt te brengen. Ook heeft de producent een verantwoordelijkheid voor de door hem gebruikte verpakkingen betreffende het terugdringen van de milieueffecten.
De verantwoordelijkheid begint al bij het ontwikkelen van levensmiddelen en producten en blijft bestaan tijdens én na de productiefase: eenmaal op de markt gebracht is de producent verplicht het gebruik van het product te blijven volgen. Over al deze fasen bevat dit boek uitgebreide informatie. Soms gaat het echter, ondanks alle zorgvuldigheid, toch mis. Onveilige levensmiddelen hebben geleid tot schade. Wat zijn de consequenties? Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan de schade dekken. Dit boek zet ze op een rij. Ook de consument heeft een eigen verantwoordelijkheid die we in dit boek verduidelijken.
Productverantwoordelijkheid in de levensmiddelenketen richt zich in de eerste plaats op levensmiddelenproducenten. Maar ook juristen, advocaten, docenten, consumenten, studenten en geïnteresseerden in productverantwoordelijkheid, -veiligheid en -aansprakelijkheid zullen er veel nuttige informatie in aantreffen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Heereluurt Heeres
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012402118
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
268

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99