Productontwerpen

Prijs € 64,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Paperback | Juni 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een ontwerper bedenkt en ontwikkelt nieuwe of verbeterde producten. Ontwerpen is een proces van trial and error. Tijdens het ontwerpproces bedenkt de ontwerper oplossingen waarvan hij niet zeker weet of ze zullen werken. Door een oplossing te testen probeert hij daar achter te komen: trial. Soms blijkt zijn idee niet te werken: error. Wanneer het idee wel werkt, heeft de ontwerper zijn resultaat een stap dichterbij gebracht.Dit boek maakt het ontwerpproces inzichtelijk en biedt de lezer een handleiding voor productontwerpen met zo min mogelijk errors. Hierbij komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde: het formuleren van een productidee, een systematische aanpak van het ontwerpproces, het programma van eisen, marktonderzoek, functionaliteit en betekenisgeving, vormgeving en kleurstelling, gebruiksonderzoek, ergonomie, technieken om tot nieuwe, innovatieve oplossingen te komen, intellectueel eigendom, en presentatie en verslaglegging. Productontwerpen is gebaseerd op theoretische kennis, ontwikkeld aan de Universiteit Twente, en op de praktijkervaring van de auteurs. DoelgroepHet boek is bedoeld voor studenten industrieel ontwerpen aan de universiteit en studenten industriële productontwikkeling aan hbo-opleidingen. Productontwerpen is ook interessant voor marketingmanagers, productmanagers, constructeurs en marktonderzoekers die direct of indirect betrokken zijn bij de ontwikkeling van (industriële) producten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059315532
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Beschrijving

Een ontwerper bedenkt en ontwikkelt nieuwe of verbeterde producten. Ontwerpen is een proces van trial and error. Tijdens het ontwerpproces bedenkt de ontwerper oplossingen waarvan hij niet zeker weet of ze zullen werken. Door een oplossing te testen probeert hij daar achter te komen: trial. Soms blijkt zijn idee niet te werken: error. Wanneer het idee wel werkt, heeft de ontwerper zijn resultaat een stap dichterbij gebracht.

Dit boek maakt het ontwerpproces inzichtelijk en biedt de lezer een handleiding voor productontwerpen met zo min mogelijk errors. Hierbij komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde: het formuleren van een productidee, een systematische aanpak van het ontwerpproces, het programma van eisen, marktonderzoek, functionaliteit en betekenisgeving, vormgeving en kleurstelling, gebruiksonderzoek, ergonomie, technieken om tot nieuwe, innovatieve oplossingen te komen, intellectueel eigendom, en presentatie en verslaglegging. Productontwerpen is gebaseerd op theoretische kennis, ontwikkeld aan de Universiteit Twente, en op de praktijkervaring van de auteurs.

Doelgroep
Het boek is bedoeld voor studenten industrieel ontwerpen aan de universiteit en studenten industriële productontwikkeling aan hbo-opleidingen. Productontwerpen is ook interessant voor marketingmanagers, productmanagers, constructeurs en marktonderzoekers die direct of indirect betrokken zijn bij de ontwikkeling van (industriële) producten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059315532
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99