Productmanagement

een praktijkboek

Prijs € 40,95

Niet beschikbaar

E. Schiphorst

Paperback | Januari 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Veel studenten starten na hun opleiding als productmanager. Hun opdracht: nieuwe producten introduceren en succesvol maken. In de praktijk is dit echter niet eenvoudig. Tijdens hun studie zijn zij goed bekend geraakt met inkoop, marketing, verkoop en de nodige bedrijfseconomische principes. Maar hoe werkt het nu in de praktijk? In Productmanagement wordt stap voor stap een productidee uitgewerkt tot een volledig productmanagement- en marketingplan. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat de auteur zien hoe de theorie in de praktijk functioneert. Het boek bevat twee uitgebreide en gedetailleerde cases over de producten ReadSupport en Heineken BeerTender®. De cases dagen studenten uit actief en creatief mee te denken over praktische vragen als: Hoe bereken je een kostprijs, marge en verkoopprijs? Hoe formuleer en kies je na de SWOT-analyse de opties en hoe voer je ze uit? Wat zijn realistische verkoopscenario's? En hoe bereken je een marktaandeel of break-evenpoint? Productmanagement is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs als aanvulling op bestaande theoretische literatuur. Verder is het geschikt voor iedereen die werkt in een product-, communicatie- of marketingfunctie. Emiel Schiphorst is bedrijfseconoom en bedrijfskundige. Schiphorst introduceerde, herpositioneerde en saneerde veel (inter)nationale producten in de farmaceutische en retailbranche. Momenteel is hij werkzaam als marktmanager bij een laboratoriumorganisatie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E. Schiphorst
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043014915
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Beschrijving

Veel studenten starten na hun opleiding als productmanager. Hun opdracht: nieuwe producten introduceren en succesvol maken. In de praktijk is dit echter niet eenvoudig. Tijdens hun studie zijn zij goed bekend geraakt met inkoop, marketing, verkoop en de nodige bedrijfseconomische principes. Maar hoe werkt het nu in de praktijk?

In Productmanagement wordt stap voor stap een productidee uitgewerkt tot een volledig productmanagement- en marketingplan. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat de auteur zien hoe de theorie in de praktijk functioneert. Het boek bevat twee uitgebreide en gedetailleerde cases over de producten ReadSupport en Heineken BeerTender®.
De cases dagen studenten uit actief en creatief mee te denken over praktische vragen als: Hoe bereken je een kostprijs, marge en verkoopprijs? Hoe formuleer en kies je na de SWOT-analyse de opties en hoe voer je ze uit? Wat zijn realistische verkoopscenario's? En hoe bereken je een marktaandeel of break-evenpoint?

Productmanagement is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs als aanvulling op bestaande theoretische literatuur. Verder is het geschikt voor iedereen die werkt in een product-, communicatie- of marketingfunctie.

Emiel Schiphorst is bedrijfseconoom en bedrijfskundige. Schiphorst introduceerde, herpositioneerde en saneerde veel (inter)nationale producten in de farmaceutische en retailbranche. Momenteel is hij werkzaam als marktmanager bij een laboratoriumorganisatie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E. Schiphorst
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043014915
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99