Productieve machineveiligheid

Prijs € 54,95

Niet beschikbaar

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Veiligheidsmaatregelen zijn duur en hinderen de productie, vindt hetmanagement. De man op de vloer beschouwt veiligheidsmaatregelen vaak alste uitgebreid en nodeloos ingewikkeld. Toch is het mogelijk om machineveiligheid op een productieve manier te bewerkstelligen, dus zonder dat veiligheid ten koste gaat van productie-efficiëntie en omgekeerd. Zelfs in een tijd dat productiesystemen steeds intelligenter worden en vergaande robotisering ertoe heeft geleid dat machines ware forten zijn geworden. Een gedegen analyse van het productieproces en noodzakelijke menselijke interacties minimaliseren tegenstellingen tussen veiligheid en productie-efficiëntie. Het gevolg hiervan is dat operators en management veiligheidsmaatregelen gemakkelijker accepteren.Productieve machineveiligheid is voor degenen die een hoge veiligheid van hun mensen en machines nastreven op een kostenbewuste manier. De aanpak laat zien dat dit vaak kan zonder hinder voor het productieproces en -personeel. Dit boek heeft een technisch-bedrijfskundige inslag en biedt oplossingen voor tal van praktijksituaties, zoals modificaties van machines, aanschaf van nieuwe machines en integratie in productielijnen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Vakmedianet
ISBN
9789462152991
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Veiligheidsmaatregelen zijn duur en hinderen de productie, vindt het
management. De man op de vloer beschouwt veiligheidsmaatregelen vaak als
te uitgebreid en nodeloos ingewikkeld. Toch is het mogelijk om machineveiligheid op een productieve manier te bewerkstelligen, dus zonder dat veiligheid ten koste gaat van productie-efficiëntie en omgekeerd. Zelfs in een tijd dat productiesystemen steeds intelligenter worden en vergaande robotisering ertoe heeft geleid dat machines ware forten zijn geworden. Een gedegen analyse van het productieproces en noodzakelijke menselijke interacties minimaliseren tegenstellingen tussen veiligheid en productie-efficiëntie. Het gevolg hiervan is dat operators en management veiligheidsmaatregelen gemakkelijker accepteren.
Productieve machineveiligheid is voor degenen die een hoge veiligheid van hun mensen en machines nastreven op een kostenbewuste manier. De aanpak laat zien dat dit vaak kan zonder hinder voor het productieproces en -personeel.

Dit boek heeft een technisch-bedrijfskundige inslag en biedt oplossingen voor tal van praktijksituaties, zoals modificaties van machines, aanschaf van nieuwe machines en integratie in productielijnen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Vakmedianet
ISBN
9789462152991
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99