Procederen over mensenrechten

onder het EVRM, het IVBPR en andere VN-Verdragen

Prijs € 39,50

Tijdelijk niet beschikbaar

Paperback | April 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De mogelijkheden voor rechtzoekenden om op internationaal niveau te klagen over schendingen van mensenrechten zijn de afgelopen decennia fors toegenomen. Er bestaan thans klachtprocedures onder het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van Rassendiscriminatie, het Internationaal Verdrag inzake Burgerlijke en Politieke Rechten, het Verdrag tegen Foltering en het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van Discriminatie van Vrouwen. In de praktijk wordt ook in toenemende mate een beroep gedaan op deze mensenrechtenverdragen, zowel op nationaal als op internationaal niveau.Dit boek beoogt een praktische handleiding te bieden voor het gebruik van deze internationale procedures en besteedt ook aandacht aan de nationale procedures die daaraan vooraf gaan en eventuele nationale vervolgprocedures ter verkrijging van daadwerkelijk rechtsherstel na een geconstateerde verdragsschending. Daarbij wordt tevens ingegaan op de soms moeilijke vraag wanneer welke internationale procedure te gebruiken, een vraag die vaak aan de orde is omdat de diverse verdragen een relatief grote mate van overlap kennen ten aanzien van de beschermde rechten. Het boek is voorzien van een ruime lijst van nuttige verwijzingen naar literatuur, jurisprudentie en praktisch relevante (internet)adressen. Daarmee is het bruikbaar voor zowel de rechtspraktijk als voor studiedoeleinden.In deze tweede, geheel herziene, druk van het boek wordt - onder handhaving van de behandeling van de huidige procedure - geanticipeerd op de inwerking van het Veertiende Protocol bij het EVRM dat de procedure voor het Europese Hof voor de Rechten van de Mens ingrijpend zal doen wijzigen. Ook de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen ten aanzien van VN-procedures worden meegenomen. Dat geldt eveneens voor nieuwe wetgeving en jurisprudentie die van belang zijn voor de mensenrechtelijke procedures op nationaal niveau.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Ars Aequi Libri
ISBN
9789069165479
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
154

Beschrijving

De mogelijkheden voor rechtzoekenden om op internationaal niveau te klagen over schendingen van mensenrechten zijn de afgelopen decennia fors toegenomen. Er bestaan thans klachtprocedures onder het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van Rassendiscriminatie, het Internationaal Verdrag inzake Burgerlijke en Politieke Rechten, het Verdrag tegen Foltering en het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van Discriminatie van Vrouwen. In de praktijk wordt ook in toenemende mate een beroep gedaan op deze mensenrechtenverdragen, zowel op nationaal als op internationaal niveau.

Dit boek beoogt een praktische handleiding te bieden voor het gebruik van deze internationale procedures en besteedt ook aandacht aan de nationale procedures die daaraan vooraf gaan en eventuele nationale vervolgprocedures ter verkrijging van daadwerkelijk rechtsherstel na een geconstateerde verdragsschending. Daarbij wordt tevens ingegaan op de soms moeilijke vraag wanneer welke internationale procedure te gebruiken, een vraag die vaak aan de orde is omdat de diverse verdragen een relatief grote mate van overlap kennen ten aanzien van de beschermde rechten. Het boek is voorzien van een ruime lijst van nuttige verwijzingen naar literatuur, jurisprudentie en praktisch relevante (internet)adressen. Daarmee is het bruikbaar voor zowel de rechtspraktijk als voor studiedoeleinden.

In deze tweede, geheel herziene, druk van het boek wordt - onder handhaving van de behandeling van de huidige procedure - geanticipeerd op de inwerking van het Veertiende Protocol bij het EVRM dat de procedure voor het Europese Hof voor de Rechten van de Mens ingrijpend zal doen wijzigen. Ook de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen ten aanzien van VN-procedures worden meegenomen. Dat geldt eveneens voor nieuwe wetgeving en jurisprudentie die van belang zijn voor de mensenrechtelijke procedures op nationaal niveau.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Ars Aequi Libri
ISBN
9789069165479
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
154

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99