Procederen in Rijnvaartzaken

Prijs € 58,00

Uitverkocht

W.E. Haak, B.C. de Savornin Lohman

Paperback | December 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deel 2 uit de reeks Monografieën Burgerlijk Procesrecht is bestemd voor het gebruik in de civielrechtelijke en strafrechtelijke procespraktijk van diegenen die te maken hebben met de binnenvaart op de Rijn.Sedert het begin van de negentiende eeuw is de Rijn geïnternationaliseerd. In de Akte van Mannheim zijn garanties gegeven voor de vrije scheepvaart op de Rijn, ook in economische zin. De berechting van Rijnvaartzaken - de in de Akte van Mannheim genoemde civiele en strafzaken - is opgedragen aan Rijnvaartgerechten met de mogelijkheid van hoger beroep bij de Kamer van Beroep van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart in Straatsburg dan wel bij een hoger gerecht in het land waar de uitspraak in eerste aanleg is gedaan. De Akte van Mannheim bevat speciale procedureregels.In Procederen in Rijnvaartzaken wordt een overzicht gegeven van de juridische implicaties voor de Nederlandse rechtspraktijk. Aan de orde komen de bevoegdheid van de Rijnvaartgerechten in Nederland, de behandeling van Rijnvaartzaken in eerste aanleg, de keus tussen twee rechtsgangen voor het hoger beroep, de samenstelling en werkwijze van de Kamer van Beroep in Straatsburg en de behandeling van Rijnvaartzaken in appel. Aandacht wordt besteed aan de verhouding van de Akte van Mannheim tot de Europese Unie.De tekst van de Akte van Mannheim en van relevante wetten en reglementen zijn weergegeven in de bijlagen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
W.E. Haak, B.C. de Savornin Lohman
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789012381116
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
241

Beschrijving

Deel 2 uit de reeks Monografieën Burgerlijk Procesrecht is bestemd voor het gebruik in de civielrechtelijke en strafrechtelijke procespraktijk van diegenen die te maken hebben met de binnenvaart op de Rijn.

Sedert het begin van de negentiende eeuw is de Rijn geïnternationaliseerd. In de Akte van Mannheim zijn garanties gegeven voor de vrije scheepvaart op de Rijn, ook in economische zin. De berechting van Rijnvaartzaken - de in de Akte van Mannheim genoemde civiele en strafzaken - is opgedragen aan Rijnvaartgerechten met de mogelijkheid van hoger beroep bij de Kamer van Beroep van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart in Straatsburg dan wel bij een hoger gerecht in het land waar de uitspraak in eerste aanleg is gedaan. De Akte van Mannheim bevat speciale procedureregels.

In Procederen in Rijnvaartzaken wordt een overzicht gegeven van de juridische implicaties voor de Nederlandse rechtspraktijk. Aan de orde komen de bevoegdheid van de Rijnvaartgerechten in Nederland, de behandeling van Rijnvaartzaken in eerste aanleg, de keus tussen twee rechtsgangen voor het hoger beroep, de samenstelling en werkwijze van de Kamer van Beroep in Straatsburg en de behandeling van Rijnvaartzaken in appel. Aandacht wordt besteed aan de verhouding van de Akte van Mannheim tot de Europese Unie.

De tekst van de Akte van Mannheim en van relevante wetten en reglementen zijn weergegeven in de bijlagen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
W.E. Haak, B.C. de Savornin Lohman
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789012381116
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
241

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99