Procederen en bewijzen

Prijs € 46,46

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

H.A. Stein

Paperback | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Procederen en bewijzen biedt een praktische, al dan niet hernieuwde kennismaking met het burgerlijk procesrecht (in casu: het procederen en het bewijzen). In het eerste deel van dit boek komen alle onderdelen van rechtsvordering puntsgewijs en beknopt aan de orde. De civiele procesvoering, het vonnis en de rechtsmiddelen daartegen alsmede de kortgedingprocedure worden nader uitgewerkt met bespreking van de daarbij horende relevante jurisprudentie. Het tweede deel van het boek gaat in op het bewijsrecht in de praktijk van de civiele rechtsvordering: welke partij moet het bewijs leveren, wanneer is getuigenbewijs aangewezen, hoe om te gaan met geheimhoudingsplicht etcetera. Ook hierbij wordt relevante jurisprudentie besproken.Met de invoering van "KEI" wordt beoogd rechtsvorderlijke procedures te laten aansluiten bij digitale procesvoering. In de kern worden hierbij de rechten en plichten zoals deze gelden niet aangetast, waarmee alle rechtspraak die handen en voeten geven aan het burgerlijk procesrecht ook na "KEI" hun geldigheid behouden. Dit boek houdt echter al wel rekening met de wijziging van terminologie en jargon.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H.A. Stein
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012398299
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
194

Beschrijving

Procederen en bewijzen biedt een praktische, al dan niet hernieuwde kennismaking met het burgerlijk procesrecht (in casu: het procederen en het bewijzen). In het eerste deel van dit boek komen alle onderdelen van rechtsvordering puntsgewijs en beknopt aan de orde. De civiele procesvoering, het vonnis en de rechtsmiddelen daartegen alsmede de kortgedingprocedure worden nader uitgewerkt met bespreking van de daarbij horende relevante jurisprudentie. Het tweede deel van het boek gaat in op het bewijsrecht in de praktijk van de civiele rechtsvordering: welke partij moet het bewijs leveren, wanneer is getuigenbewijs aangewezen, hoe om te gaan met geheimhoudingsplicht etcetera. Ook hierbij wordt relevante jurisprudentie besproken.

Met de invoering van "KEI" wordt beoogd rechtsvorderlijke procedures te laten aansluiten bij digitale procesvoering. In de kern worden hierbij de rechten en plichten zoals deze gelden niet aangetast, waarmee alle rechtspraak die handen en voeten geven aan het burgerlijk procesrecht ook na "KEI" hun geldigheid behouden. Dit boek houdt echter al wel rekening met de wijziging van terminologie en jargon.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H.A. Stein
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012398299
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
194

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99