Probleemgeoriënteerd denken in de genetica in klinisch en ethisch perspectief

een praktijkboek voor de opleiding en de kliniek

Prijs € 65,00

Niet beschikbaar

Paperback | September 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek geeft in 42 hoofdstukken een overzicht van alledaagse praktijksituaties zoals die zich nu in de patiëntenzorg voordoen. Het gaat enerzijds over mensen die advies vragen in verband met zorgen over hun nageslacht, maar ook over mensen die willen weten of zij zelf meer kans hebben op een bepaalde aandoening, omdat die al eerder in de familie is voorgekomen. Het diagnostische traject dat wordt doorlopen en het erfelijkheidsadvies staan daarbij centraal. De ethische dilemma's die zich voordoen hebben vaak te maken met consequenties voor andere familieleden, die er tot dan toe meestal geen weet van hebben dat zij een verhoogde kans op een aandoening zouden kunnen hebben. Ook de ethische vragen rond prenatale diagnostiek en pre-implantatie genetische diagnostiek komen ruim aan bod. In een aantal praktijksituaties wordt vooruitgeblikt op vragen die, naar verwachting, pas in de nabije toekomst actueel zullen worden. Probleemgeoriënteerd denken in de genetica, in klinisch en ethisch perspectief is bedoeld voor praktiserende medici, die zich hierin kunnen oriënteren over de genetische en ethische aspecten van ziekten en voor geneeskundestudenten en studenten in de paramedische vakken, die er veel leerstof in zullen aantreffen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
De Tijdstroom
ISBN
9789058981073
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
355

Beschrijving

Dit boek geeft in 42 hoofdstukken een overzicht van alledaagse praktijksituaties zoals die zich nu in de patiëntenzorg voordoen. Het gaat enerzijds over mensen die advies vragen in verband met zorgen over hun nageslacht, maar ook over mensen die willen weten of zij zelf meer kans hebben op een bepaalde aandoening, omdat die al eerder in de familie is voorgekomen. Het diagnostische traject dat wordt doorlopen en het erfelijkheidsadvies staan daarbij centraal. De ethische dilemma's die zich voordoen hebben vaak te maken met consequenties voor andere familieleden, die er tot dan toe meestal geen weet van hebben dat zij een verhoogde kans op een aandoening zouden kunnen hebben. Ook de ethische vragen rond prenatale diagnostiek en pre-implantatie genetische diagnostiek komen ruim aan bod. In een aantal praktijksituaties wordt vooruitgeblikt op vragen die, naar verwachting, pas in de nabije toekomst actueel zullen worden.

Probleemgeoriënteerd denken in de genetica, in klinisch en ethisch perspectief is bedoeld voor praktiserende medici, die zich hierin kunnen oriënteren over de genetische en ethische aspecten van ziekten en voor geneeskundestudenten en studenten in de paramedische vakken, die er veel leerstof in zullen aantreffen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
De Tijdstroom
ISBN
9789058981073
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
355

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99