Probleemgeorienteerd denken bij levensbedreigende situaties

een praktijkboek voor de opleiding en de kliniek

Prijs € 65,00

Niet beschikbaar

Paperback | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Probleemgeoriënteerd denken bij levensbedreigende situaties is gericht op elke gezondheidswerker die te maken kan krijgen met acute aandoeningen. Hieronder vallen de spoedeisendehulpartsen, anesthesiologen, intensivisten, maar bijvoorbeeld ook chirurgen, internisten en gynaecologen. De gekozen problemen zijn algemeen van aard en overstijgen daarom telkens de disciplines binnen en buiten het ziekenhuis. De diagnostiek en behandeling zijn steeds beschreven zodat het begrijpelijk is voor de coassistent en de assistent, maar ook een specialist kan leren van het diagnostische plan en de ingezette behandeling in elke casus. De auteurs hebben een grote expertise op de specifieke deelgebieden waarover zij schrijven en zijn daardoor in staat de lezer door middel van vraag en antwoord door het beloop van elke casus te leiden. De diagnostische en therapeutische interventies zoals beschreven in dit boek voldoen zo veel mogelijk aan de evidence-based medicine (EBM)-richtlijnen.Het boek is geschreven voor specialisten in opleiding tot intensivist, aios interne geneeskunde, anesthesiologie, chirurgie, gynaecologie en huisartsen. Ook voor anesthesiemedewerkers en ic- en SEH-verpleegkundigen zijn de problemen die in het boek behandeld worden relevant, herkenbaar en leerzaam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
De Tijdstroom
ISBN
9789058982414
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
421

Beschrijving

Probleemgeoriënteerd denken bij levensbedreigende situaties is gericht op elke gezondheidswerker die te maken kan krijgen met acute aandoeningen. Hieronder vallen de spoedeisendehulpartsen, anesthesiologen, intensivisten, maar bijvoorbeeld ook chirurgen, internisten en gynaecologen. De gekozen problemen zijn algemeen van aard en overstijgen daarom telkens de disciplines binnen en buiten het ziekenhuis. De diagnostiek en behandeling zijn steeds beschreven zodat het begrijpelijk is voor de coassistent en de assistent, maar ook een specialist kan leren van het diagnostische plan en de ingezette behandeling in elke casus. De auteurs hebben een grote expertise op de specifieke deelgebieden waarover zij schrijven en zijn daardoor in staat de lezer door middel van vraag en antwoord door het beloop van elke casus te leiden. De diagnostische en therapeutische interventies zoals beschreven in dit boek voldoen zo veel mogelijk aan de evidence-based medicine (EBM)-richtlijnen.

Het boek is geschreven voor specialisten in opleiding tot intensivist, aios interne geneeskunde, anesthesiologie, chirurgie, gynaecologie en huisartsen. Ook voor anesthesiemedewerkers en ic- en SEH-verpleegkundigen zijn de problemen die in het boek behandeld worden relevant, herkenbaar en leerzaam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
De Tijdstroom
ISBN
9789058982414
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
421

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99