Privacy en gegevensbescherming

Prijs € 37,10

Uitverkocht

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De thematiek van deze bundel van het Leidse Mordenate College is tweeledig. Enerzijds speelt (het recht op) privacy een rol, anderzijds gegevensbescherming. Voorts wordt de thematiek benaderd vanuit verschillende perspectieven. Zo wordt het thema 'recht op privacy' bijvoorbeeld belicht aan de hand van onderwerpen als vrijheid van meningsuiting, persvrijheid, internetvergeetrecht en het recht van kinderen op privacy. Het thema 'gegevensbescherming' komt aan bod bij de behandeling van onderwerpen als big data, DNA-databanken, de 'digitale' overheid, het elektronisch patiëntendossier, het medisch beroepsgeheim en de decentralisatie van de jeugdzorg in Nederland. Daarnaast worden in verschillende bijdragen ook beide thema's behandeld.De bundel is verschenen naar aanleiding van het congres 'Privacy en gegevensbescherming: balanceren tussen beschermen en belemmeren'. Dit congres werd ter ere van het 25-jarig bestaan van Mordenate georganiseerd en vond plaats op 29 november 2013. Naast de bijdragen van enkele congressprekers is de bundel aangevuld met diverse bijdragen van zowel professionals als studentleden van het Mordenate College.Het resultaat is een breed scala aan beschouwingen die verbonden zijn met de centrale thematiek van privacy en gegevensbescherming.Over de auteur(s):Deze uitgave is geredigeerd door Mordenates Desire van Beelen, Corinna Klostermann, Genevieve Noordeloos en Pauline Ribbers.Zij bevat bijdragen van M.J.W. Timmer & N. van Triet, H.J.Th.M. van Roosmalen, G.J. Zwenne, A.M.C. Emmen & R. Stolk, P.L.F. Ribbers, M.W. van Nijendaal, R.C.P. van Uden, J.H. Hulshof, D.S. Verkroost, S.A. Gawronski en J. Corthals en een voorwoord van H.J. Snijders.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Maklu, Uitgever
ISBN
9789046607763
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
186

Beschrijving

De thematiek van deze bundel van het Leidse Mordenate College is tweeledig. Enerzijds speelt (het recht op) privacy een rol, anderzijds gegevensbescherming. Voorts wordt de thematiek benaderd vanuit verschillende perspectieven. Zo wordt het thema 'recht op privacy' bijvoorbeeld belicht aan de hand van onderwerpen als vrijheid van meningsuiting, persvrijheid, internetvergeetrecht en het recht van kinderen op privacy. Het thema 'gegevensbescherming' komt aan bod bij de behandeling van onderwerpen als big data, DNA-databanken, de 'digitale' overheid, het elektronisch patiëntendossier, het medisch beroepsgeheim en de decentralisatie van de jeugdzorg in Nederland. Daarnaast worden in verschillende bijdragen ook beide thema's behandeld.

De bundel is verschenen naar aanleiding van het congres 'Privacy en gegevensbescherming: balanceren tussen beschermen en belemmeren'. Dit congres werd ter ere van het 25-jarig bestaan van Mordenate georganiseerd en vond plaats op 29 november 2013. Naast de bijdragen van enkele congressprekers is de bundel aangevuld met diverse bijdragen van zowel professionals als studentleden van het Mordenate College.

Het resultaat is een breed scala aan beschouwingen die verbonden zijn met de centrale thematiek van privacy en gegevensbescherming.

Over de auteur(s):
Deze uitgave is geredigeerd door Mordenates Desire van Beelen, Corinna Klostermann, Genevieve Noordeloos en Pauline Ribbers.
Zij bevat bijdragen van M.J.W. Timmer & N. van Triet, H.J.Th.M. van Roosmalen, G.J. Zwenne, A.M.C. Emmen & R. Stolk, P.L.F. Ribbers, M.W. van Nijendaal, R.C.P. van Uden, J.H. Hulshof, D.S. Verkroost, S.A. Gawronski en J. Corthals en een voorwoord van H.J. Snijders.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Maklu, Uitgever
ISBN
9789046607763
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
186

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99