Prisma woordenboek sranantongo

Prisma wortubuku fu Sranantongo

Prijs € 27,99

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

J.C.M. Blanker, J. Dubbeldam

Paperback | Augustus 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Sranantongo is een creolentaal, die gesproken wordt in Suriname. Ook in Nederland praten Surinamers onderling vaak in het Sranantongo. Het wordt in Suriname als contacttaal gebruikt door alle bevolkingsgroepen. Er zijn zo'n 400.000 mensen die deze taal kunnen spreken. Dit woordenboek bevat de delen Sranantongo-Nederlands en Nederlands-Sranantongo. Daarnaast bevat het boek een beschrijving van de grammatica van het Sranantongo en een overzicht van de meest gebruikte odo's. Odo's zijn volkswijsheden, waarvan de betekenis vaak afhangt van de context. Enige kennis van odo's is nodig om een gesprek te kunnen volgen. Dit woordenboek is samengesteld door Gracia Blanker en Jaap Dubbeldam. Bij de samenstelling hebben zij een groot aantal Sranantongosprekers intensief geraadpleegd. Zo is een uniek woordenboek met een geheel eigen, exotisch karakter ontstaan, waaruit een grote liefde spreekt voor het Sranantongo. Een must voor iedereen die belangstelling heeft voor Suriname en de Surinaamse taal. POD (Printing On Demand) is een techniek waarmee het mogelijk is om boeken te drukken in zeer lage oplages - tot 1 exemplaar - die kwalitatief net zo goed zijn als traditioneel gedrukte exemplaren. Met deze Prisma heb je dus een uniek boek in handen

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.C.M. Blanker, J. Dubbeldam
Uitgever
Prisma
ISBN
9789000330249
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
468

Beschrijving

Het Sranantongo is een creolentaal, die gesproken wordt in Suriname. Ook in Nederland praten Surinamers onderling vaak in het Sranantongo. Het wordt in Suriname als contacttaal gebruikt door alle bevolkingsgroepen. Er zijn zo'n 400.000 mensen die deze taal kunnen spreken.

Dit woordenboek bevat de delen Sranantongo-Nederlands en Nederlands-Sranantongo. Daarnaast bevat het boek een beschrijving van de grammatica van het Sranantongo en een overzicht van de meest gebruikte odo's. Odo's zijn volkswijsheden, waarvan de betekenis vaak afhangt van de context. Enige kennis van odo's is nodig om een gesprek te kunnen volgen.

Dit woordenboek is samengesteld door Gracia Blanker en Jaap Dubbeldam. Bij de samenstelling hebben zij een groot aantal Sranantongosprekers intensief geraadpleegd. Zo is een uniek woordenboek met een geheel eigen, exotisch karakter ontstaan, waaruit een grote liefde spreekt voor het Sranantongo. Een must voor iedereen die belangstelling heeft voor Suriname en de Surinaamse taal.

POD (Printing On Demand) is een techniek waarmee het mogelijk is om boeken te drukken in zeer lage oplages - tot 1 exemplaar - die kwalitatief net zo goed zijn als traditioneel gedrukte exemplaren. Met deze Prisma heb je dus een uniek boek in handen

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.C.M. Blanker, J. Dubbeldam
Uitgever
Prisma
ISBN
9789000330249
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
468

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99