Prikkelbaarheid bij kinderen en adolescenten (e-Book)

Prijs € 34,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Inez Buyck, Argyris Stringaris, Eric Taylor

EPUB met digitaal watermerk | April 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek geeft handvatten voor het diagnostisch proces en de behandeling van extreme prikkelbaarheid bij kinderen en adolescenten. Het beschrijft de ontwikkeling van abnormale toestanden van woede en de gevolgen daarvan voor de latere ontwikkeling. Hiermee is het zeer nuttig voor professionals in bijvoorbeeld de geestelijke gezondheidszorg, het onderwijs en de wetenschap.  Kennis over en begrip van de mechanismen die een rol spelen bij extreme vormen van woede zijn essentieel voor een goede diagnose en behandeling. Prikkelbaarheid bij kinderen en adolescenten biedt deze kennis. De inhoud is gebaseerd op recent onderzoek en bekijkt prikkelbaarheid vanuit een klinisch én wetenschappelijk perspectief. Het boek gaat bijvoorbeeld in op de onderliggende transdiagnostische factor: prikkelbaarheid komt voor bij kinderen die lijden aan verschillende stoornissen zoals autisme, ADHD en biopolaire stoornissen. Tegelijkertijd is Prikkelbaarheid bij kinderen en adolescenten een toegankelijk boek, omdat het beknopt is en het gemakkelijk leest.  Prikkelbaarheid bij kinderen en adolescenten is de vertaling van Disruptive Mood, een uitgave van Oxford University Press. Het boek werd internationaal zeer lovend beoordeeld en kreeg in 2016 een eervolle vermelding in de categorie ‘Psychiatrie’ van de British Medical Association Book Awards.  De auteurs van het boek zijn kinder- en jeugdpschyiaters en wetenschappers Argyris Stringaris en Eric Taylor. Inez Buyck, van de Vakgroep Experimenteel-klinische en Gezondheidspsychologie in Leuven, bewerkte en vertaalde het boek. 

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Inez Buyck, Argyris Stringaris, Eric Taylor
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036820813
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2020
Bestandsgrootte
1454731 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
193

Beschrijving

Dit boek geeft handvatten voor het diagnostisch proces en de behandeling van extreme prikkelbaarheid bij kinderen en adolescenten. Het beschrijft de ontwikkeling van abnormale toestanden van woede en de gevolgen daarvan voor de latere ontwikkeling. Hiermee is het zeer nuttig voor professionals in bijvoorbeeld de geestelijke gezondheidszorg, het onderwijs en de wetenschap. 

Kennis over en begrip van de mechanismen die een rol spelen bij extreme vormen van woede zijn essentieel voor een goede diagnose en behandeling. Prikkelbaarheid bij kinderen en adolescenten biedt deze kennis. De inhoud is gebaseerd op recent onderzoek en bekijkt prikkelbaarheid vanuit een klinisch én wetenschappelijk perspectief. Het boek gaat bijvoorbeeld in op de onderliggende transdiagnostische factor: prikkelbaarheid komt voor bij kinderen die lijden aan verschillende stoornissen zoals autisme, ADHD en biopolaire stoornissen. Tegelijkertijd is Prikkelbaarheid bij kinderen en adolescenten een toegankelijk boek, omdat het beknopt is en het gemakkelijk leest. 

Prikkelbaarheid bij kinderen en adolescenten is de vertaling van Disruptive Mood, een uitgave van Oxford University Press. Het boek werd internationaal zeer lovend beoordeeld en kreeg in 2016 een eervolle vermelding in de categorie ‘Psychiatrie’ van de British Medical Association Book Awards. 

De auteurs van het boek zijn kinder- en jeugdpschyiaters en wetenschappers Argyris Stringaris en Eric Taylor. Inez Buyck, van de Vakgroep Experimenteel-klinische en Gezondheidspsychologie in Leuven, bewerkte en vertaalde het boek. 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Inez Buyck, Argyris Stringaris, Eric Taylor
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036820813
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2020
Bestandsgrootte
1454731 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
193

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99