President Robert (e-Book)

het wonderlijke leven van Nederlands grootste fantast

Prijs € 9,49

Niet beschikbaar

Mark Traa

EPUB met digitaal watermerk | Mei 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

President Robert bevat het ongelooflijke maar waar gebeurde verhaal van de Haagse kleermakerszoon Robert Lombert. In 1951 vertrekt hij als Chief President van een zelfbedachte geheime organisatie op een prachtig wit stoomjacht richting Zuid-Afrika, om zo te ontkomen aan een aanstaande invasie van communisten. Aan boord bevinden zich vijfentwintig mensen, onder wie zijn hele familie. Ze hebben trouw gezworen aan de president. Die heeft eigen paspoorten, bankbiljetten en een vlag laten maken. Zijn vader en broers benoemt hij tot leden van zijn kabinet. In de verwachting dat ze in het Nederland van na de Derde Wereldoorlog een belangrijke functie krijgen, hebben de opvarenden hun baan opgezegd en hun huis verkocht. Maar als er helemaal geen oorlog uitbreekt en iedereen slechts een rol blijkt te spelen in de fantasiewereld van Robert Lombert slaat de stemming om, zeker wanneer de president de opvarenden verbiedt naar huis te gaan. Een jaar lang zwerft het jacht van de ene havenstad naar de andere, totdat twee gezinnen weten te ontkomen en de president voor het gerecht slepen.President Robert is een absurd verhaal vol persoonlijk drama, bedrog, hoogmoed en grenzeloze naïviteit. Voor zijn reconstructie van de bizarre bootreis en het wonderlijke leven van de hoofdpersoon raadpleegde Mark Traa archiefmateriaal en sprak hij met enkele opvarenden van het schip en talrijke andere betrokkenen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mark Traa
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025367497
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2010
Bestandsgrootte
859444 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

President Robert bevat het ongelooflijke maar waar gebeurde verhaal van de Haagse kleermakerszoon Robert Lombert. In 1951 vertrekt hij als Chief President van een zelfbedachte geheime organisatie op een prachtig wit stoomjacht richting Zuid-Afrika, om zo te ontkomen aan een aanstaande invasie van communisten. Aan boord bevinden zich vijfentwintig mensen, onder wie zijn hele familie. Ze hebben trouw gezworen aan de president. Die heeft eigen paspoorten, bankbiljetten en een vlag laten maken. Zijn vader en broers benoemt hij tot leden van zijn kabinet.
In de verwachting dat ze in het Nederland van na de Derde Wereldoorlog een belangrijke functie krijgen, hebben de opvarenden hun baan opgezegd en hun huis verkocht. Maar als er helemaal geen oorlog uitbreekt en iedereen slechts een rol blijkt te spelen in de fantasiewereld van Robert Lombert slaat de stemming om, zeker wanneer de president de opvarenden verbiedt naar huis te gaan. Een jaar lang zwerft het jacht van de ene havenstad naar de andere, totdat twee gezinnen weten te ontkomen en de president voor het gerecht slepen.
President Robert is een absurd verhaal vol persoonlijk drama, bedrog, hoogmoed en grenzeloze naïviteit. Voor zijn reconstructie van de bizarre bootreis en het wonderlijke leven van de hoofdpersoon raadpleegde Mark Traa archiefmateriaal en sprak hij met enkele opvarenden van het schip en talrijke andere betrokkenen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mark Traa
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025367497
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2010
Bestandsgrootte
859444 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99