Praktijkgericht onderzoek in bedrijf

Prijs € 25,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jan Leen, Jef Mertens

Paperback | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze tijd, waarin kennis steeds sneller veroudert, vraagt om een kritische blik en onderzoekende houding. Praktijkgericht onderzoek in bedrijf biedt studenten een onmisbare basis in onderzoeks-vaardigheden. Deze uitgave is gebaseerd op het integraal model voor praktijkgericht onderzoek dat Jan Leen heeft ontwikkeld voor het bedrijfskundig vakgebied. Hierin wordt de handelingscyclus gekoppeld aan de onderzoekscyslus.Na hoofdstukken over het integraal model, typen praktijkgericht onderzoek en het verwerven van een onderzoeksopdracht worden de stappen uit de onderzoekscyclus behandeld: probleemanalyse en onderzoeksontwerp, dataverzameling en -analyse en rapporteren en presenteren van bevindingen. Het laatste hoofdstuk laat de student reflecteren op het onderzoeksproces. De belangrijkste wijziging in deze tweede, herziene druk is dat de doorlopende lijn tussen de verschillende hoofdstukken steviger is geworden. Er is meer uitleg over het theoretisch kader en doorlopende lijn tussen kader, conceptueel model en deelvragen.Daarnaast zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:- Meer aandacht voor het theoretische kader en voor het meten en testen- Bepaalde typen onderzoek zijn uitgebreid zoals verander- en ontwerpgericht onderzoek- Meer informatie over de toepassing van het conceptueel model- In de docentenhandleiding is meer uitleg over het theoretisch kader en doorlopende lijn tussen kader, conceptueel model en deelvragen.- Het webmateriaal is geactualiseerd en uitgebreid met een kennisclip over de onderzoekscyclus- De docentenhandleiding en de PowerPoints zijn geactualiseerd.Praktijkgericht onderzoek in bedrijf is bedoeld voor studenten van bedrijfskundige opleidingen als Bedrijfskunde MER, Technische bedrijfskunde, Facility Management, Human Resource Management en Logistiek Management.Jan Leen is docent aan de opleiding Bedrijfskunde MER van de Hogeschool van Amsterdam. Jef Mertens was docent aan de Academie voor Business IT en Management van Avans Breda. Tevens is hij auteur van Praktijkonderzoek voor bachelors.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Leen, Jef Mertens
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046905654
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Deze tijd, waarin kennis steeds sneller veroudert, vraagt om een kritische blik en onderzoekende houding. Praktijkgericht onderzoek in bedrijf biedt studenten een onmisbare basis in onderzoeks-vaardigheden. Deze uitgave is gebaseerd op het integraal model voor praktijkgericht onderzoek dat Jan Leen heeft ontwikkeld voor het bedrijfskundig vakgebied. Hierin wordt de handelingscyclus gekoppeld aan de onderzoekscyslus.

Na hoofdstukken over het integraal model, typen praktijkgericht onderzoek en het verwerven van een onderzoeksopdracht worden de stappen uit de onderzoekscyclus behandeld: probleemanalyse en onderzoeksontwerp, dataverzameling en -analyse en rapporteren en presenteren van bevindingen. Het laatste hoofdstuk laat de student reflecteren op het onderzoeksproces.

De belangrijkste wijziging in deze tweede, herziene druk is dat de doorlopende lijn tussen de verschillende hoofdstukken steviger is geworden. Er is meer uitleg over het theoretisch kader en doorlopende lijn tussen kader, conceptueel model en deelvragen.

Daarnaast zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:
- Meer aandacht voor het theoretische kader en voor het meten en testen
- Bepaalde typen onderzoek zijn uitgebreid zoals verander- en ontwerpgericht onderzoek
- Meer informatie over de toepassing van het conceptueel model
- In de docentenhandleiding is meer uitleg over het theoretisch kader en doorlopende lijn tussen kader, conceptueel model en deelvragen.
- Het webmateriaal is geactualiseerd en uitgebreid met een kennisclip over de onderzoekscyclus
- De docentenhandleiding en de PowerPoints zijn geactualiseerd.

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf is bedoeld voor studenten van bedrijfskundige opleidingen als Bedrijfskunde MER, Technische bedrijfskunde, Facility Management, Human Resource Management en Logistiek Management.


Jan Leen is docent aan de opleiding Bedrijfskunde MER van de Hogeschool van Amsterdam. Jef Mertens was docent aan de Academie voor Business IT en Management van Avans Breda. Tevens is hij auteur van Praktijkonderzoek voor bachelors.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Leen, Jef Mertens
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046905654
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99