Praktijkboek Ruimtelijke Ordening en Externe Veiligheid

Prijs € 68,77

Uitverkocht

Paperback | Mei 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Door de vuurwerkramp in mei 2000 is in Nederland breed het besef ontstaan dat bedrijven met gevaarlijke stoffen op een zodanige afstand moeten staan van woonwijken, scholen en andere kwetsbare gebouwen, dat rampen - waar mogelijk - worden voorkomen. De wetgeving externe veiligheid die hierop gericht is, is daarom de laatste jaren uitgebreid en aangescherpt Het is nu onder meer wettelijk verplicht om in bestemmingsplannen te voldoen aan eisen op het terrein van de externe veiligheid. Die eisen gelden rond duizenden bedrijven in ons land. Ook risico's rond het transport van gevaarlijke stoffen zijn daarbij aan de orde.Dit PRAKTIJKBOEK RUIMTELIJKE ORDENING EN EXTERNE VEILIGHEID is van belang voor ambtenaren en bestuurders die betrokken zijn bij de ruimtelijke ordening rond terreinen en gebieden waar activiteiten met gevaarlijke stoffen plaatsvinden. Dit boek is ook van belang voor bedrijven die met gevaarlijke stoffen omgaan: vastgestelde ruimtelijke plannen kunnen beperkingen opleggen aan bedrijfsactiviteiten. Ook al zijn beleid en wetgeving op dit gebied nog onderhevig aan voortgaande wijzigingen door nieuwe inzichten, toch hopen de auteurs met dit boek een bijdrage te leveren aan het overzicht van dit complexe beleidsterrein.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789012120821
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
179

Beschrijving

Door de vuurwerkramp in mei 2000 is in Nederland breed het besef ontstaan dat bedrijven met gevaarlijke stoffen op een zodanige afstand moeten staan van woonwijken, scholen en andere kwetsbare gebouwen, dat rampen - waar mogelijk - worden voorkomen. De wetgeving externe veiligheid die hierop gericht is, is daarom de laatste jaren uitgebreid en aangescherpt Het is nu onder meer wettelijk verplicht om in bestemmingsplannen te voldoen aan eisen op het terrein van de externe veiligheid. Die eisen gelden rond duizenden bedrijven in ons land. Ook risico's rond het transport van gevaarlijke stoffen zijn daarbij aan de orde.
Dit PRAKTIJKBOEK RUIMTELIJKE ORDENING EN EXTERNE VEILIGHEID is van belang voor ambtenaren en bestuurders die betrokken zijn bij de ruimtelijke ordening rond terreinen en gebieden waar activiteiten met gevaarlijke stoffen plaatsvinden. Dit boek is ook van belang voor bedrijven die met gevaarlijke stoffen omgaan: vastgestelde ruimtelijke plannen kunnen beperkingen opleggen aan bedrijfsactiviteiten. Ook al zijn beleid en wetgeving op dit gebied nog onderhevig aan voortgaande wijzigingen door nieuwe inzichten, toch hopen de auteurs met dit boek een bijdrage te leveren aan het overzicht van dit complexe beleidsterrein.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789012120821
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
179

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99