Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen

DSM-5, diagnostiek, cognitieve gedragstherapie en therapeutische relatie

Prijs € 69,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Adriaan Sprey

Hardback | Mei 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze geheel vernieuwde en herziene uitgave van het Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen integreert de innovatieve, dimensionele diagnostiek van de DSM-5 met de cognitief-gedragstherapeutische functieanalyse en behandeling van de persoonlijkheidsstoornis. Praktische screening en vaststelling van DSM-5-classificatie en -diagnose worden gepresenteerd in systematische stappen. De verbindende schakel tussen DSM-5-diagnostiek en cognitieve gedragstherapie is de holistische theorie. Het zelf maken van een holistische theorie, een functieanalyse en behandelplan wordt uitgelegd. Ook wordt veel aandacht besteed aan de valkuilen en de stoornissen in de therapeuti­sche relatie en hoe deze concreet zelf te analyseren en te hanteren. Van elke persoonlijkheidsstoornis worden kenmerkende en/of geïndividualiseerde DSM-5-patronen van disfunctioneren en pathologische trekken gegeven. Ook worden profielen van psychologische testen, de functie- en betekenisanalyse, de valkuilen in de therapeutische relatie en een behandelplan gepresenteerd. Casussen uit de praktijk illustreren de werkwijze.Dit boek is bedoeld voor (ervaren) profes­sionals in de (geestelijke) gezondheidszorg, zoals klinisch-,  en GZ-psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, artsen, verpleegkundigen en zij die daartoe in opleiding zijn. In deze 3e druk is een register toegevoegd, daarnaast is een aantal fouten uit de 2e druk gecorrigeerd. Adriaan Sprey is klinisch psycholoog/psychotherapeut en als opleider psychodiagnostiek en psychotherapie geeft hij supervisie, leertherapie en postacademische nascholingen vanuit zijn eigen opleidingspraktijk (www.adriaansprey.nl). Tevens is hij verbonden aan de GGZ-Groep.                    

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Adriaan Sprey
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036817592
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
622

Beschrijving

Deze geheel vernieuwde en herziene uitgave van het Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen integreert de innovatieve, dimensionele diagnostiek van de DSM-5 met de cognitief-gedragstherapeutische functieanalyse en behandeling van de persoonlijkheidsstoornis.

Praktische screening en vaststelling van DSM-5-classificatie en -diagnose worden gepresenteerd in systematische stappen. De verbindende schakel tussen DSM-5-diagnostiek en cognitieve gedragstherapie is de holistische theorie. Het zelf maken van een holistische theorie, een functieanalyse en behandelplan wordt uitgelegd. Ook wordt veel aandacht besteed aan de valkuilen en de stoornissen in de therapeuti­sche relatie en hoe deze concreet zelf te analyseren en te hanteren.

Van elke persoonlijkheidsstoornis worden kenmerkende en/of geïndividualiseerde DSM-5-patronen van disfunctioneren en pathologische trekken gegeven. Ook worden profielen van psychologische testen, de functie- en betekenisanalyse, de valkuilen in de therapeutische relatie en een behandelplan gepresenteerd. Casussen uit de praktijk illustreren de werkwijze.

Dit boek is bedoeld voor (ervaren) profes­sionals in de (geestelijke) gezondheidszorg, zoals klinisch-,  en GZ-psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, artsen, verpleegkundigen en zij die daartoe in opleiding zijn.

In deze 3e druk is een register toegevoegd, daarnaast is een aantal fouten uit de 2e druk gecorrigeerd. 

Adriaan Sprey is klinisch psycholoog/psychotherapeut en als opleider psychodiagnostiek en psychotherapie geeft hij supervisie, leertherapie en postacademische nascholingen vanuit zijn eigen opleidingspraktijk (www.adriaansprey.nl). Tevens is hij verbonden aan de GGZ-Groep.                    

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Adriaan Sprey
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036817592
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
622

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99