Praktijkboek Passiefhuis

Prijs € 121,90

Uitverkocht

Hardback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ook in de Nederlandse bouwsector is passiefhuis een begrip geworden en is synoniem met energiezuinige bouw. Het ontbreken van een praktisch Nederlandstalig handboek en de enorme ontwikkeling die passiefhuis de laatste jaren heeft doorgemaakt zijn dan ook de aanleiding geweest dit vernieuwde boekwerk uit te geven.Praktijkboek Passiefhuis biedt inzichten in de achtergronden van het passiefhuisconcept en behandelt de mogelijkheden om de gestelde energiedoelstellingen met behoud van comfort en gezondheid te realiseren.Het passiefhuisconcept beschrijft geen bouwstijl of ontwerp, maar streeft een zeer hoge bouwkwaliteit na. Het gaat uit van de Trias Energetica. Door een extreem goed geïsoleerd gebouw, vrijwel geen warmteverliezen door ventilatie en infiltratie en optimaal gebruik van passieve zonne-energie wordt de energievraag maximaal gereduceerd. Bij het passiefhuisconcept past een installatie die de beperkte warmtebehoefte kan leveren door duurzame energiebronnen te benutten en efficiënt gebruik te maken van fossiele brandstoffen.De nadruk van het boekwerk ligt op het bouwkundig en installatietechnisch ontwerp. Alhoewel los van elkaar behandeld, is een integratie tussen het stedenbouwkundig, bouwkundig en installatietechnisch ontwerp essentieel voor het welslagen van het passiefhuisconcept.*Gedoseerd binnenkrijgen wat de zon levert door de oriëntatie en keuze van glasoppervlakken.*Vasthouden wat er binnen is: goed isoleren, luchtdicht bouwen plus ventileren en de warmte daarvan terugwinnen.*Buiten houden van warmte die je niet wilt hebben door toepassing van zonwering in de zomer.*Eruit halen wat je te veel hebt: toepassen van zomernachtventilatie.Het passiefhuisconcept kan toegepast worden voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw en voor nieuwbouw, renovatie en transformative.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Stichting ISSO
ISBN
9789053676110
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Ook in de Nederlandse bouwsector is passiefhuis een begrip geworden en is synoniem met energiezuinige bouw. Het ontbreken van een praktisch Nederlandstalig handboek en de enorme ontwikkeling die passiefhuis de laatste jaren heeft doorgemaakt zijn dan ook de aanleiding geweest dit vernieuwde boekwerk uit te geven.

Praktijkboek Passiefhuis biedt inzichten in de achtergronden van het passiefhuisconcept en behandelt de mogelijkheden om de gestelde energiedoelstellingen met behoud van comfort en gezondheid te realiseren.

Het passiefhuisconcept beschrijft geen bouwstijl of ontwerp, maar streeft een zeer hoge bouwkwaliteit na. Het gaat uit van de Trias Energetica. Door een extreem goed geïsoleerd gebouw, vrijwel geen warmteverliezen door ventilatie en infiltratie en optimaal gebruik van passieve zonne-energie wordt de energievraag maximaal gereduceerd. Bij het passiefhuisconcept past een installatie die de beperkte warmtebehoefte kan leveren door duurzame energiebronnen te benutten en efficiënt gebruik te maken van fossiele brandstoffen.

De nadruk van het boekwerk ligt op het bouwkundig en installatietechnisch ontwerp. Alhoewel los van elkaar behandeld, is een integratie tussen het stedenbouwkundig, bouwkundig en installatietechnisch ontwerp essentieel voor het welslagen van het passiefhuisconcept.

*Gedoseerd binnenkrijgen wat de zon levert door de oriëntatie en keuze van glasoppervlakken.
*Vasthouden wat er binnen is: goed isoleren, luchtdicht bouwen plus ventileren en de warmte daarvan terugwinnen.
*Buiten houden van warmte die je niet wilt hebben door toepassing van zonwering in de zomer.
*Eruit halen wat je te veel hebt: toepassen van zomernachtventilatie.

Het passiefhuisconcept kan toegepast worden voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw en voor nieuwbouw, renovatie en transformative.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Stichting ISSO
ISBN
9789053676110
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99