Praktijkboek intervisie

meer vermogen door collegiale blik

Prijs € 57,75

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Monique Bellersen, Inez Kohlmann

Hardback | December 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Steeds meer professionals maken gebruik van intervisie voor persoonlijke en professionele groei. Maar intervisie kan ook een krachtig instrument zijn voor organisatieverandering. In dit boek laten de auteurs zien hoe dat in de praktijk werkt en wat een geslaagde intervisie kan opleveren: meer eigen vermogen van individu en organisatie.De resultaten van een organisatie worden voor een groot bepaald door de kwaliteit van de werknemers. Voor hun professionele ontwikkeling is intervisie dan een onmisbaar instrument. Het legt in relatief korte tijd onderliggende gedragspatronen bloot die in het werk een rol spelen, het confronteert deelnemers met leemtes in hun kennis en kunde, en het legt aannames over hun professionele rol bloot. Daardoor draagt intervisie niet alleen bij aan de vakinhoudelijke deskundigheid van de werknemer, maar verbetert het ook diens persoonlijk functioneren en de samenwerking met collega's.In dit boek worden stapsgewijs 27 intervisiemethoden besproken die ieder op hun eigen manier kunnen bijdragen aan leren en verbeteren. De Methodeselectiewijzer geeft handvatten om voor elke situatie een juiste keuze voor een methode te maken. Ook komt de cruciale rol van de facilitator uitgebreid aan bod. De facilitator is sterk bepalend voor de kwaliteit van intervisie. 'Praktijkboek Intervisie' biedt een groot aantal praktische aanknopingspunten om deze rol en de bijbehorende taken goed te vervullen.De auteurs Monique Bellersen en Inez Kohlmann zijn beiden actief als organisatieadviseur en facilitator. Zij begeleiden organisaties bij (het introduceren van) intervisie. Daarnaast doen zij onderzoek naar de voorwaarden en toegevoegde waarde van intervisie bij individu en organisatie. Ook hebben zij de ambitie om intervisie ook internationaal sterker op de kaart te zetten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Monique Bellersen, Inez Kohlmann
Uitgever
Management Impact
ISBN
9789013112450
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Steeds meer professionals maken gebruik van intervisie voor persoonlijke en professionele groei. Maar intervisie kan ook een krachtig instrument zijn voor organisatieverandering. In dit boek laten de auteurs zien hoe dat in de praktijk werkt en wat een geslaagde intervisie kan opleveren: meer eigen vermogen van individu en organisatie.

De resultaten van een organisatie worden voor een groot bepaald door de kwaliteit van de werknemers. Voor hun professionele ontwikkeling is intervisie dan een onmisbaar instrument. Het legt in relatief korte tijd onderliggende gedragspatronen bloot die in het werk een rol spelen, het confronteert deelnemers met leemtes in hun kennis en kunde, en het legt aannames over hun professionele rol bloot. Daardoor draagt intervisie niet alleen bij aan de vakinhoudelijke deskundigheid van de werknemer, maar verbetert het ook diens persoonlijk functioneren en de samenwerking met collega's.

In dit boek worden stapsgewijs 27 intervisiemethoden besproken die ieder op hun eigen manier kunnen bijdragen aan leren en verbeteren. De Methodeselectiewijzer geeft handvatten om voor elke situatie een juiste keuze voor een methode te maken. Ook komt de cruciale rol van de facilitator uitgebreid aan bod. De facilitator is sterk bepalend voor de kwaliteit van intervisie. 'Praktijkboek Intervisie' biedt een groot aantal praktische aanknopingspunten om deze rol en de bijbehorende taken goed te vervullen.

De auteurs Monique Bellersen en Inez Kohlmann zijn beiden actief als organisatieadviseur en facilitator. Zij begeleiden organisaties bij (het introduceren van) intervisie. Daarnaast doen zij onderzoek naar de voorwaarden en toegevoegde waarde van intervisie bij individu en organisatie. Ook hebben zij de ambitie om intervisie ook internationaal sterker op de kaart te zetten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Monique Bellersen, Inez Kohlmann
Uitgever
Management Impact
ISBN
9789013112450
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99