Praktijkboek herstelondersteunende zorg

Prijs € 32,90

Niet beschikbaar

Joyce Langedijk

Paperback | Mei 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De zorg voor mensen met psychiatrische en psychosociale problematiek is omgebogen richting herstel en participatie. Waar de kennis van de professional vroeger het uitgangspunt was, is nu de wens en de ervaringskennis van de zorgvrager het startpunt.Maar wat betekent dit voor de professional, voor zijn houding en attitude in contact met cliënten? Hoe vorm je een goede samenwerking met hen en hun naasten? Hoe voorkom je dat dit een verzwaring van de zorg wordt? Is herstel wel voor iedereen mogelijk?In dit boek worden de belangrijkste aandachtspunten om herstelgericht te werken op een rij gezet en vanuit de praktijk beschreven, met concrete handvatten en voorbeelden. Er wordt onder meer ingegaan op het vergroten van de eigen kracht en eigen regie, het herkennen en stimuleren van de ervaringsdeskundigheid, het inzetten van de professionaliteit waar nodig, maar voorál het durven loslaten waar het empowerment vergroot en het herstel versterkt.Dit praktijkboek is voor (aankomende) professionals die herstelondersteunende zorg willen leveren. Het geeft antwoorden op vragen gericht op het eigen handelen en de omgang met mensen met uiteenlopende problematiek van verslavingen, lvb, (ernstige) psychiatrische aandoeningen tot mensen (w.o. ouderen) met psychische of psychosociale problemen. Zowel in instellingen als in de wijk geeft dit boek houvast om het herstelproces te optimaliseren.Joyce Langedijk heeft als hulpverlener en trainer veel ervaring opgedaan in het werken in met (jong)volwassenen met psychiatrische problematiek, waarbij zij nauw heeft samengewerkt met naasten en ervaringsdeskundigen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joyce Langedijk
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088507625
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

De zorg voor mensen met psychiatrische en psychosociale problematiek is omgebogen richting herstel en participatie. Waar de kennis van de professional vroeger het uitgangspunt was, is nu de wens en de ervaringskennis van de zorgvrager het startpunt.
Maar wat betekent dit voor de professional, voor zijn houding en attitude in contact met cliënten? Hoe vorm je een goede samenwerking met hen en hun naasten? Hoe voorkom je dat dit een verzwaring van de zorg wordt? Is herstel wel voor iedereen mogelijk?

In dit boek worden de belangrijkste aandachtspunten om herstelgericht te werken op een rij gezet en vanuit de praktijk beschreven, met concrete handvatten en voorbeelden. Er wordt onder meer ingegaan op het vergroten van de eigen kracht en eigen regie, het herkennen en stimuleren van de ervaringsdeskundigheid, het inzetten van de professionaliteit waar nodig, maar voorál het durven loslaten waar het empowerment vergroot en het herstel versterkt.

Dit praktijkboek is voor (aankomende) professionals die herstelondersteunende zorg willen leveren. Het geeft antwoorden op vragen gericht op het eigen handelen en de omgang met mensen met uiteenlopende problematiek van verslavingen, lvb, (ernstige) psychiatrische aandoeningen tot mensen (w.o. ouderen) met psychische of psychosociale problemen. Zowel in instellingen als in de wijk geeft dit boek houvast om het herstelproces te optimaliseren.

Joyce Langedijk heeft als hulpverlener en trainer veel ervaring opgedaan in het werken in met (jong)volwassenen met psychiatrische problematiek, waarbij zij nauw heeft samengewerkt met naasten en ervaringsdeskundigen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joyce Langedijk
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088507625
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99