Praktijkboek gedragstherapie SET 1 en 2

handboek voor cognitief gedragstherapeutisch werkers

Prijs € 123,95

Niet beschikbaar

Bas van Heycop ten Ham, Bert de Vos, Monique Hulsbergen

November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Binnen de opleiding tot cognitief gedragstherapeutisch werker ontstond de behoefte aan toegankelijke en praktijkgerichte literatuur over cognitieve gedragstherapie. Dit tweedelige naslagwerk voorziet in die behoefte en geeft uitleg over het gedragstherapeutische proces, functie- en betekenisanalyse, de holistische theorie en interventies. Daarmee geeft het een volledige beschrijving van alle aspecten van de cognitieve gedragstherapie op leesbare wijze, aansluitend op de praktijk van de cognitief gedragstherapeutisch werker.Praktijkboek gedragstherapie - deel 1gaat over de basis van de cognitieve gedragstherapie en beschrijft de eerste, tweede en derde generatie gedragstherapie, de functie- en betekenisanalyse, de holistische theorie en de bijbehorende interventies. Een apart hoofdstuk is gewijd aan act en mindfulness.Praktijkboek gedragstherapie - deel 2behandelt specifieke ziektebeelden, zoals angststoornissen, stemmingsstoornissen en psychotische stoornissen. Tevens komt de behandeling van transdiagnostische factoren zoals verslavingsgedrag, eetgestoord gedrag, zelfbeeld, piekeren en emotieregulatie aan bod in een aparte bijlage, die kan worden gedownload van www.boompsychologie.nl / gedragstherapie.Beide delen van het Praktijkboek gedragstherapie zijn bedoeld voor cognitief gedragstherapeutischwerkers op hbo-niveau, maar ook geschikt voor universitair geschoolde beroepsgroepen die cognitiefgedragstherapeutische technieken (willen) toepassen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bas van Heycop ten Ham, Bert de Vos, Monique Hulsbergen
Uitgever
Boom
ISBN
9789461055057
Bindwijze
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Binnen de opleiding tot cognitief gedragstherapeutisch werker ontstond de behoefte aan toegankelijke en praktijkgerichte literatuur over cognitieve gedragstherapie. Dit tweedelige naslagwerk voorziet in die behoefte en geeft uitleg over het gedragstherapeutische proces, functie- en betekenisanalyse, de holistische theorie en interventies. Daarmee geeft het een volledige beschrijving van alle aspecten van de cognitieve gedragstherapie op leesbare wijze, aansluitend op de praktijk van de cognitief gedragstherapeutisch werker.

Praktijkboek gedragstherapie - deel 1
gaat over de basis van de cognitieve gedragstherapie en beschrijft de eerste, tweede en derde generatie gedragstherapie, de functie- en betekenisanalyse, de holistische theorie en de bijbehorende interventies. Een apart hoofdstuk is gewijd aan act en mindfulness.

Praktijkboek gedragstherapie - deel 2
behandelt specifieke ziektebeelden, zoals angststoornissen, stemmingsstoornissen en psychotische stoornissen. Tevens komt de behandeling van transdiagnostische factoren zoals verslavingsgedrag, eetgestoord gedrag, zelfbeeld, piekeren en emotieregulatie aan bod in een aparte bijlage, die kan worden gedownload van www.boompsychologie.nl / gedragstherapie.

Beide delen van het Praktijkboek gedragstherapie zijn bedoeld voor cognitief gedragstherapeutisch
werkers op hbo-niveau, maar ook geschikt voor universitair geschoolde beroepsgroepen die cognitiefgedragstherapeutische technieken (willen) toepassen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bas van Heycop ten Ham, Bert de Vos, Monique Hulsbergen
Uitgever
Boom
ISBN
9789461055057
Bindwijze
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99